Javítóműhely szolgáltatásink!

Gyártótól és típustól függetlenül vállaljuk minden laptop, notebook, netbook alaplapi szintű és egyéb javítását. Vállaljuk továbbá törött tápcsatlakozó, USB, LAN, modem csatlakozó cseréjét, valamint alaplapi zárlatok, túlfeszültség okozta meghibásodások, töltés vezérlő és töltő áramköri hibák, illetve egyéb alaplapi meghibásodások javítását. Tapasztalt szervizes kollégáink minden esetben alapos diagnosztikát végeznek a javítás megkezdése előtt, és előzetesen árajánlatot adnak Önnek a várható költségekről. A bevizsgálás minden esetben ingyenes, akkor is, ha Ön nem kéri a javítást! Természetesen az elvégzett szervizes munkáinkra garanciát vállalunk, ami minden esetben 6 hónap.

Díjszabás

Bevizsgálási díjjak  Vizsgálati idő ÁR
Azonnali bevizsgálás |SORON KÍVÜL|
(Ebben az estben szervizünk akár azonnal, de a legrövidebb időn belül feltárja a hibát és ajánlatot tesz a javításra )
0 – 4 óra 8 000 Ft*
Normál bevizsgálás
(Ebben az esetben nincs semmiféle költség)
1 – 2 nap INGYENES

* Bevizsgálási összeget minden esetben ki kell fizetni, abban az esetben is ha Ön nem kéri a javítást!

Szolgáltatás Javítási idő ÁR Garancia
Laptop takarítás |AKCIÓ|
(Hőátadó felületek pasztázása, hűtőventilátor portalanítás)
2 munkanap 13 000 Ft helyett 6 500 Ft 1 hét
Laptop takarítás | SORON KÍVÜL |
(Hőátadó felületek pasztázása, hűtőventilátor portalanítás)
3 – 4 óra 15 000 Ft 1 hét
Operációs rendszer telepítés
(Nem tartalmazza az adatok másolását)
2 munkanap 8 000 Ft 1 hét
Operációs rendszer telepítés | SORON KÍVÜL |
(Nem tartalmazza az adatok másolását)
3 – 4 óra 13 500 Ft 1 hét
Operációs rendszer telepítés + Adat másolással 2 munkanap 18 500 Ft 1 hét
Operációs rendszer telepítés + Adat másolással | SORON KÍVÜL | 3 – 4 óra 24 500 Ft 1 hét
Alaplapi hiba javítás | BGA IC javítás, csere | 2 – 5  hét 39 900 Ft 12 hónap
Alaplapi hiba javítás | Áramköri javítások | 1- 5 munknap 19 000 Ft-tól 6 hónap
Memória csere – bővítés 1 munkanap egyedi ár 6 hónap
HDD/SDD csere – bővítés 1 munkanap egyedi ár 6 hónap
CD/DVD meghajtó csere 1 munkanap egyedi ár 6 hónap
Laptop ventilátor csere 1 munkanap egyedi ár 6 hónap
Töltő, DC alzat csatlakozó csere 1- 5 munknap 19 000 Ft-tól 6 hónap

Laptop videokártya (BGA) javítás

Napjainkban a legtöbb laptop, notebook és netbook a videokártya meghibásodása miatt megy tönkre. Első sorban a videokártya meghibásodását a gyártók spórolása, a laptopokon futtatott grafikai programok (játék, photoshop) és a nem megfelelő hűtés okozza. A leggyakrabban előforduló videokártya problémára utaló hibák

Szervizünkben minden elvégzett munkára garanciát adunk!

Miért lehet jelentős árkülönbség a videokártya javítással foglalkozó szervizek között?

Tapasztalataink szerint sajnos a legtöbb olcsó árakkal dolgozó szerviz, vagy “szakember” nem rendelkezik a megfelelő technikai háttérrel a laptopok videokártyáinak javításhoz, ezért sokszor pár ezer forintos hőlégfúvók használatalával melegítik újra az alaplapon található videchipet (ezt a technikát szakmán belül ún. “reflow”-ként is emlegetik). Bár ez a megoldás valóban jelentősen olcsóbb, az esetek 99%-ban nem eredményez hosszútávú megoldást (maximum 1-2 hónap), de gyakran akár, komolyabb, javíthatlan károkat is eredményezhet.

Tapasztalataink szerint sajnos a legtöbb olcsó árakkal dolgozó szerviz, vagy “szakember” nem rendelkezik a megfelelő technikai háttérrel a laptopok videokártyáinak javításhoz, ezért sokszor pár ezer forintos hőlégfúvók használatalával melegítik újra az alaplapon található videchipet (ezt a technikát szakmán belül ún. “reflow”-ként is emlegetik). Bár ez a megoldás valóban jelentősen olcsóbb, az esetek 99%-ban nem eredményez hosszútávú megoldást (maximum 1-2 hónap), de gyakran akár, komolyabb, javíthatlan károkat is eredményezhet.

Laptop tisztítás | Hűtés problémák javítása

Általánosságban elmondható, hogy az informatikai eszközök nem igazán szeretik a meleget. Laptop esetében a probléma elsősorban a nem megfelelő légáramlás vagy a ventilátor hibája lehet. Az ilyen esetekben a hőmérséklet növekedésével arányosan nő az egyes vezetők elektromos ellenállása, így csökken a rendszer hatékonysága. Ha nem megfelelő a hűtés, a túlzott melegedés kezdetben lassulást, rosszabb esetben komoly károkat okozhat, esetleg a processzorban található védelem miatt a készülék ki is kapcsol.

A probléma a laptop teljes tisztításával, karbantartásával orvosolható. Szerviz szolgáltatásai között természetesen a teljes körű tisztítás is szerepel; kollégáink szakszerűen szétszedik a készüléket, majd minden alkatrészét portalanítják, elvégzik külső és belső tisztítását, a processzor hőelvezetésének megújítását, újra pasztázását. Ez a tisztítás akár 1 évvel is megnövelheti a laptop élettartamát.Laptop kijelző javítás, csere

A kijelző egy igen érzékeny pont laptopunkon, ezért gyakori eset, hogy leejtés, nyomás, ütés, vagy esetlegesen a billentyűzeten felejtett toll, egér, vagy egyéb külső eszköz vagy körülmény hatására a kijelző bereped. Ezt a hibát minden esetben a kijelző cseréjével tudjuk orvosolni.DC-Tápaljzat, tápcsatlakozó csere

A laptop töltésére szolgáló töltő csatlakozó feszítésre, ütésre, külső behatásra nagyon könnyen kitörhet, ez laptopok esetében gyakori probléma. Amennyiben a laptop csak a töltő csatlakozó mozgatására, vagy csak egy bizonyos pozícióban hajlandó tölteni/bekapcsolni, akkor nagy valószínűség szerint a laptop DC csatlakozója szorul cserére. A rossz érintkezés miatt a csatlakozó és az alaplap között megnő a feszültség, a csatlakozó környékén az alaplap melegszik, megég, sőt nagyobb teljesítményű laptop esetén még a készülék műanyag váza is megolvadhat. Lehetőség szerint ne használjuk laptopunkat hibás DC csatlakozóval. Ha a tápcsatlakozó törött, a gépet az akkumulátor eltávolításával és a töltő kihúzásával áramtalanítsuk, ugyanis a csatlakozóból kitört fém darabok súlyos alaplapi zárlatokat okozhatnak.

Laptop billentyűzet javítás, csere

A laptop billentyűzetek esetében a leggyakrabban előforduló hiba, hogy egy véletlen folyamán folyadék (sör, bor, kávé) kerül a klaviatúrába. A legfontosabb ilyen esetekben, hogy távolítsuk el az akkumulátort, és kapcsoljuk ki a laptopot, mert ha tovább szivárog a billentyűzeten a folyadék, az akár az alaplapon is súlyos zárlatokat okozhat. A folyadék hatására általában azonnal, vagy kis idővel a baleset után a billentyűzeten több gomb is működésképtelenné válik, ezt pedig ebben az esetben egyértelműen a fóliák között létrejött oxidáció okozza.

A laptop billentyűzet vezérlése 3 rétegből áll, ún. fóliákból tevődik össze. (Felső vezető fólia, elválasztó, alsó vezető fólia), ezért a billentyűzet javítása még elektronikában jártas szakemberek számára is gyakorlatilag lehetetlen feladat. Ilyen esetekben a laptop billentyűzet cseréje jelenti a végleges megoldást. Javasolt a folyadék beömlése után azonnal laptop szervizbe vinni a laptopunkat, mert az esetleges alaplapi és egyéb alkatrészeken előforduló oxidációkat minél hamarabb meg kell szüntetni.