Főoldal | Laptop tisztítás
laptop tisztítás

Laptop tisztítás

Hangosan zúg a ventilátor vagy melegszik a laptop?

Laptop tisztítás segít meghosszasítani laptopok élettartalmát akár több évvel. Ha fenti jeleket tapasztalja akkor biztos jele annak, hogy laptopunk ráfér egy alapos tisztítás. Több év alatt jelentős pormennyiség gyűlhet össze laptopunk hűtőrendszerében. Ha erre nem figyelünk időben akkor készülékünk jelentősen károsodhat.

Mi okozza a magas fordulat számot? Hűtőlamellák és a ventilátor közt időközben összegyűlt por mennyiség nem teszi lehetővé, hogy a levegő átáramoljon a lamellákon, mert ez biztosítja a megfelelő hőcserét a hűtőcsőben. De mivel ez nem történik meg ezért a laptopunk felemeli a ventilátor fordulatszámát.

Ha ezt tapasztaljuk, akkor mindenféleképpen forduljuk szakszervizhez mivel készülékünkre alaposan ráfér a tisztítás. Miért fontos ez? Mivel, ha ezt elmulasztjuk akkor fenn áll az esélye annak, hogy laptopunk akkor súlyosan károsodik.

TIPP!

Szakértő kollégánk fél vagy egy évente ajánlja a hűtés karbantartását !

Mutatjuk,

így néz ki az említett jelenség és ezt bárhogy is szeretnék, de ezt egyszerű kompresszoros tisztással nem lehet megfeleően kitisztítani. Szükséges a laptop teljes szétszedése.

szennyeszett_ventilator

Laptop tisztítás folyamata műhelyünkben

1. Első lépésben a hűtés ellenőrzése történik egy speciális szoftverrel.

 Alábbi képen látható, tisztítás előtti értékek. 
Jól látszik, hogy hőmérséklet 7 perc 100% processzor használat mellett már 93 Celsius fok.
Valamint az is, hogy processzorunk Throttling-ol. Ez a processzor teljesítmény csökkenését jelenti.

tisztitas_elott

2. Megkezdjük a laptop szétszerelését.

Ezt  folyamatot amennyiben nem gyakorlott felhasználó akkor kezdő kezeknek nem ajánljuk. Mivel egy nagyon összetett eszközről van szó. Tapasztalatink alapján akik otthon megpróbálják szétszerelni laptopjukat ott az esetek nagy többségében akár végzetes kár is keletkezhet.

szereles kozben

3. Kitisztítjuk portól és más szennyeződéstől a hűtést.

A laptop ventilátort és a hűtő lamellákat. Különleges alkohollal le is fertőtlenítjük ez kismértékben fertőtlenítő hatású ami így jelentős mennyiségű baktériumtól és vírustól is mentesítjük.
Továbbá ellenőrizzük a forgó eszközt (ventilátort) nincs e sérülés esetleg egy hiányzó lapát, vagyis megnézzük nem e szorul forgás közben. Ha igen akkor itt külön értesítjük az ügyfelet, hogy érdemes lenne cserélni és a javítás után folytatjuk a takarítást.

laptop tisztítás

4. Cseréljük a hőátvezető pasztát a processzoron, videokártyán.

Illetve egyéb chipeken ezzel akár jelentős hőmérséklet csökkenést érünk el.
Szükség esetén cseréljük még a memória chipek hőátadó párnácskákat is.

pasztazas

5. Tisztítás után azonnal összeszereljük a laptopot.

Miután ez megtörtént ismételten elvégezzük a hőmérsékleti tesztet, ha nem tapasztalunk túlmelegedést, folytatajuk a takartítást és ezután kerül sor a külső burkolati elemek, illetve a billentyűzet megtisztítására.

tisztias_utan

Összeségében

Teszt idő: ~ 9 percÁtlaghőmérségletThrottingolás
Tisztítás előtt93 °CVAN
Tisztítás után82 °CNINCS

Az eredményeken nagyon jól láthatóak, hogy több mint 10 °C -al csökkent a hőmérséklet értékek. Ezért kell tehát oda figyelni gépünk szellőzésese.

Mit tegyek, hogyan vehetem igénybe a szolgáltatást?

Ha úgy dönt, hogy szakembereinkre bízná a laptopja tisztításásást akkor a következő két fele képpen tudja igénybe venni!

Laptop tisztítás

Hőátadó felületek pasztázását, hűtőventilátor illetve a készülék teljes portalanítása (kívül-belül)

Tisztítás 6 órán belül* + 5 000 Ft
GAMER és ÜZLETI ** esetén + 3 000 Ft

Fontos, hogyha tisztítás során más nem várt hibát tapasztalunk felmerülhetnek további költségei lehetnek. Természetesen ezzel egyidejűleg értesítjük ügyfeleinket, így semmiféle rejtett költséget nem számíthatunk fel.

Feltüntette árak csak a tisztítása vonatkoznak, továbbá áraink alanyi adómentesek!

Kérdése vagy egyéb észrevétele van, úgy bátran keresse ügyfélszolgálatunkat.

dell szerviz logo
Scroll to Top