NYITVATARTÁS VÁLTOZÁS! Tájékoztatjuk, hogy az ünnepi nyitvatartás a következő képen alakul üzletünkben. 2024.03.27 - 2024.04.02.-ig ZÁRVA tart. Nyitás 2024.04.03. 09:00 óra.
Bővebb információ

logo1920x1080

H-P: 09:00 - 18:00

pasztazas

Laptop tisztítás

Hangosan zúg a ventilátor vagy melegszik a laptop?

Laptop tisztítás segít meghosszasítani laptopok élettartalmát akár több évvel. Ha fenti jeleket tapasztalja akkor biztos jele annak, hogy laptopunk ráfér egy alapos tisztítás. Több év alatt jelentős pormennyiség gyűlhet össze laptopunk hűtőrendszerében. Ha erre nem figyelünk időben akkor készülékünk jelentősen károsodhat.

Mi okozza a magas fordulat számot? Hűtőlamellák és a ventilátor közt időközben összegyűlt por mennyiség nem teszi lehetővé, hogy a levegő átáramoljon a lamellákon, mert ez biztosítja a megfelelő hőcserét a hűtőcsőben. De mivel ez nem történik meg ezért a laptopunk felemeli a ventilátor fordulatszámát.

Ha ezt tapasztaljuk, akkor mindenféleképpen forduljuk szakszervizhez mivel készülékünkre alaposan ráfér a tisztítás. Miért fontos ez? Mivel, ha ezt elmulasztjuk akkor fenn áll az esélye annak, hogy laptopunk akkor súlyosan károsodik.

Szervizünk fél vagy egy évente ajánlja a hűtés karbantartását!

Laptop tisztítás folyamata műhelyünkben

Mutatjuk, így néz ki az említett jelenség és ezt bárhogy is szeretnék, de ezt egyszerű kompresszoros tisztással nem lehet megfeleően kitisztítani. Szükséges a laptop teljes szétszedése.

szennyeszett_ventilator

1. Első lépésben a hűtés ellenőrzése történik egy speciális szoftverrel.Alábbi képen látható, tisztítás előtti értékek.

Jól látszik, hogy hőmérséklet 7 perc 100% processzor használat mellett már 93 Celsius fok. Valamint az is, hogy processzorunk Throttling-ol. Ez a processzor teljesítmény csökkenését jelenti.

tisztitas_elott

2.Megkezdjük a laptop szétszerelését, ezt  folyamatot amennyiben nem gyakorlott felhasználó akkor kezdő kezeknek nem ajánljuk. Mivel egy nagyon összetett eszközről van szó. Tapasztalatink alapján akik otthon megpróbálják szétszerelni laptopjukat ott az esetek nagy többségében akár végzetes kár is keletkezhet.

szereles kozben

3. Kitisztítjuk portól és más szennyeződéstől a hűtést a laptop ventilátort és a hűtő lamellákat. Különleges alkohollal le is fertőtlenítjük ez kismértékben fertőtlenítő hatású ami így jelentős mennyiségű baktériumtól és vírustól is mentesítjük. Továbbá ellenőrizzük a forgó eszközt (ventilátort) nincs e sérülés esetleg egy hiányzó lapát, vagyis megnézzük nem e szorul forgás közben. Ha igen akkor itt külön értesítjük az ügyfelet, hogy érdemes lenne cserélni és a javítás után folytatjuk a takarítást.

blank

4. Cseréljük a hőátvezető pasztát a processzoron, videokártyán, illetve egyéb chipeken ezzel akár jelentős hőmérséklet csökkenést érünk el. Szükség esetén cseréljük még a memória chipek hőátadó párnácskákat is.

pasztazas

5.Tisztítás után azonnal összeszereljük a laptopot miután ez megtörtént ismételten elvégezzük a hőmérsékleti tesztet, ha nem tapasztalunk túlmelegedést, folytatajuk a takartítást és ezután kerül sor a külső burkolati elemek, illetve a billentyűzet megtisztítására.

Összeségében:
Teszt idő: ~ 7 perc
Tisztítás előtti átlaghőmérséglet: 93 °C Throttingolás: VAN

Teszt idő: ~ 9 perc
Tisztítás utáni átlaghőmérséglet: 82 °CThrottingolás: NINCS

Az eredményeken nagyon jól láthatóak, hogy több mint 10 °C -al csökkent a hőmérséklet értékek. Ezért kell tehát oda figyelni gépünk szellőzésese.

tisztias_utan
Mit tegyek, hogyan vehetem igénybe a szolgáltatást?

Ha úgy dönt, hogy szakembereinkre bízná a laptopja tisztításásást akkor a következő képen járhat el. Kétfajta szerviz szolgáltatást tud igénybe venni.

Fontos, hogyha tisztítás során más nem várt hibát tapasztalunk felmerülhetnek további költségei lehetnek. Természetesen ezzel egyidejűleg értesítjük ügyfeleinket, így semmiféle rejtett költséget nem számíthatunk fel. Feltüntette árak csak a tisztítása vonatkoznak.

Kérdése vagy egyébészrevétele van, úgy bátran keresse ügyfélszolgálatunkat!

asus logo
LG szerviz
lenovo laptop szervíz
samsung szerviz
hp szerviz
acer logo
dell szerviz logo
fujitsu
msi logo
huawei szerviz