laptop kijelző javítás

Laptop kijelző javítás

Laptop kijelző javítás otthon tanulás vagy HomeOffice okzta nehézségek mellett? Valószínű, mindnyájunkkal történt már, hogy betört a laptopunk kijelzője.
Mivel laptopunk talán egyik legérzékenyebb pontja a kijelző, hisz egy kisebb fizikai hatására nagyon könnyen megsérülnek (betörnek).
Csak néhány gyakori amit ügyfeleink meséltek: kis kedvencünk, úgy gondolta, hogy sokat segít abban ha a legrövidebb utat választja és átsétál a lecsukott készülék fedlapján. Vagy a második gyakori, hogy munka közben billentyűzeten felejtettük ceruzánkat vagy irodai segéd eszközünk és amikor lecsukjuk a laptopunk kijelzőjét máris megtörtént a bosszús pillanat.

Vegye igénybe vállalkozásunk javítás szolgáltatását, minden cserére 1 év teljeskörű garanciát vállalunk, mely a törésre nem vontakozik!

De természetes a leggyakoribb  eset amikor féletlenül leejtjük laptopunkat és adjuk hálát, ha csak kijelzőnk sérül meg.
Ha bekapcsoljuk laptopunkat és mint ahogy a képen láthatjuk furcsa csíkok és elsötétedett foltok találhatóak, akkor biztosak lehetünk a kijelzőnk sérült és cserélni kell.

Amennyiben teheti ezt a munkát ne otthoni körülmények között végezze, bízza inkább a folyamatot szakemberre, mivel további súlyos károkat okozhat gépének.

törött kijelző

Laptop kijelező javítás műhelyünkben!

Első lépés a csavar takaró matricák vagy párnácskák eltávolítása.

matricák vagy párnácskák eltávolítása.

Folyamat közvetkező része a laptopunk kijelzőnk előlapjának az eltávolítása ez többnyire csak egy műanyag elem ami úgymond takaró elemként működik,
FONTOS, hogy ez nagyon érzékeny alakrész azaz hamar töréshez vezethet a leszedése. Csavarok eltávolítása után, nagyon óvatosan le kell pattintani az LCD előlapot ehhez szükséges speciális szerszámmal.

kijelzőnk előlapjának az eltávolítása

Sikeres eltávolítás után el kell távolvítani még a LCD-t rögzítő csavarok valamint néhány esetben a zsanért rögzítő csavarokat is. Ez után már nagyon óvatosan kissé előre döntve el kell helyezni akár a készülék palmrest részén.

el kell távolvítani még a LCD-t rögzítő csavarokat

Következő lépése is igen érzékeny pont mivel le kell választani a LCD szalagkábelt a kijelzőről, itt nagyon fontos megjegyezni, mivel úgymond a csatalakozó fixálva van egy ragasztós fóliával is, és ha amatőr kezekbe kerül akkor az LCD szalagkábel is tönkre mehet.

le kell választani a LCD szalagkábelt

Ha megtörtént az LCD teljes szétszedése akkor nincs mást mint a sérült kijelző cseréljük az újra.

Folyamat végén még mielőtt teljesen összetelnénk a laptopot előtt végzünk egy gyors tesztet, amennyiben a teszt sikeres és nem jelentkezik hiba, hogy az kijelzőt rögzítjük és visszahelyezzük a csavarokat, matricát, valamint a kijelző külső burkolatát is.
Valamint még egyszer ellenőrizzük a készüléket akár kisebb mozgatással, hogy a későbbiekben esetleg egy kisebb kontakt hiba miatt ne kerüljön vissza a laptop.

Laptop kijelző javítás folyamat végén

Laptop kijelező javítás szolgáltatás igénybevétele!

Elsősorban forduljon nagy bizalommal kollégáink felé telefonon vagy emailben, hogy pontosabb tájékoztatást kapjon, valamint előzetes árajánlatot tudjanak adni.
Jöjjön el szervizünkben vagy küldje el futárszolgálattal ahol rövid időn belül elvégezzük a kijelző cserét.

Akik már elégedettek a munkákkal

Nem kell aggódni, hisz szervizünkbe majd minden típusú laptophoz tartunk raktáron javításhoz szükséges kijelzőt. MEGJEGYZÉS! Ha nem tudjuk kicserélni a kijelző, akkor nem terheli Önt semmilyen költség!

További szolgáltatások

dell szerviz logo
msi logo