NYITVATARTÁS VÁLTOZÁS! Tájékoztatjuk, hogy az ünnepi nyitvatartás a következő képen alakul üzletünkben. 2024.03.27 - 2024.04.02.-ig ZÁRVA tart. Nyitás 2024.04.03. 09:00 óra.
Bővebb információ

logo1920x1080

H-P: 09:00 - 18:00

Laptop kijelző javítás

Laptop kijelző javítás otthon tanulás vagy HomeOffice okzta nehézségek mellett? Valószínű, mindnyájunkkal történt már, hogy betört a laptopunk kijelzője.

laptop kijelző javítás

Mivel laptopunk talán egyik legérzékenyebb pontja a kijelző, hisz egy kisebb fizikai hatására nagyon könnyen megsérülnek (betörnek).
Csak néhány gyakori amit ügyfeleink meséltek: kis kedvencünk, úgy gondolta, hogy sokat segít abban ha a legrövidebb utat választja és átsétál a lecsukott készülék fedlapján.

Vagy a második gyakori, hogy munka közben billentyűzeten felejtettük ceruzánkat vagy irodai segéd eszközünk és amikor lecsukjuk a laptopunk kijelzőjét máris megtörtént a bosszús pillanat.

Segítség, ha beört a laptopom kijelzője.

Otthon tanulás vagy HomeOffice nehézségek okozta balesetek? Valószínű, hogy már mindnyájunkkal történt már, hogy betört a laptopunk kijelzője.

Mivel laptopunk talán egyik legérzékenyebb pontja a kijelző, hisz egy kisebb fizikai hatására nagyon könnyen megsérülnek (betörnek). Csak néhány gyakori amit ügyfeleink meséltek: kis kedvencünk, úgy gondolta, hogy sokat segít abban ha a legrövidebb utat választja és átsétál a lecsukott készülék fedlapján. Vagy a második gyakori, hogy munka közben billentyűzeten felejtettük ceruzánkat vagy irodai segéd eszközünk és amikor lecsukjuk a laptopunk kijelzőjét máris megtörtént a bosszús pillanat.

De természetes a leggyakoribb  eset amikor féletlenül leejtjük laptopunkat és adjuk hálát, ha csak kijelzőnk sérül meg.

Szemrevételezzük a laptopot

Habekapcsoljuk laptopunkatés mint ahogy a képen láthatjuk furcsa csíkok és elsötétedett foltok találhatóak, akkor biztosak lehetünk a kijelzőnk sérült és cserélni kell.

Amennyiben teheti ez a munkát ne otthon körülmények között végezze, bízza inkább szakemberre, mivel további súlyos károkat okozhat gépének.

törött kijelző
Kijlező keret eltávoltása

Folyamat közvetkező része a laptopunk kijelzőnk előlapjának az eltávolítása ez többnyire csak egy műanyag elem ami úgymond takaró elemként működik, FONTOS, hogy ez nagyon érzékeny alakrész azaz hamar töréshez vezethet a leszedése.

Itt az első lépés a csavar takaró matricák vagy párnácskák eltávolítása.

MEGJEGYZÉS!Amennyiben van, mivel nem minden laptopban alkalmaznak eféle rögzítést.

web1

Csavarok eltávolítása után, nagyon óvatosan le kell pattintani az LCD előlapot ehhez szükséges speciális szerszámmal.

Sikeres eltávolítás után el kell távolvítani még a LCD-t rögzítő csavarok valamint néhány esetben a zsanért rögzítő csavarokat is. Ez után már nagyon óvatosan kissé előre döntve el kell helyezni akár a készülék palmrest részén.

Következő lépésis igen érzékeny pont mivel le kell választani a LCD szalagkábelt a kijelzőről, itt nagyon fontos megjegyezni, mivel úgymond a csatalakozó fixálva van egy ragasztós fóliával is, és ha amatőr kezekbe kerül akkor az LCD szalagkábel is tönkre mehet.

web2

Ha megtörtént az LCD teljes szétszedése akkor nincs mást mint a sérült kijelző cseréljük az újra.

Folyamat végén még mielőtt teljesen összetelnénk a laptopot előtt végzünk egy gyors tesztet, amennyiben a teszt sikeres és nem jelentkezik hiba, hogy az kijelzőt rögzítjük és visszahelyezzük a csavarokat, matricát, valamint a kijelző külső burkolatát is.

Itt még FONTOS megjegyezni, hogy a folyamat végén még egyszer ellenőrizzük a készüléket akár kisebb mozgatással, hogy a későbbiekben esetleg egy kisebb kontakt hiba miatt ne kerüljön vissza a laptop.

web4
Mit kell tennem a javításhoz

Elsősorban forduljon nagy bizalommal kollégáink felé telefonon vagy emailben, hogy pontosabb tájékoztatást kapjon, valamint előzetes árajánlatot tudjanak adni.

Aztán jöjjön el szervizünkben vagy küldje el futárszolgálattal ahol aztán rövid időn belül elvégezzük a javítást ami körülbelül 1-3 munkanap szokott igénybevenni.

web5