adatmentés - adatvisszaállítás

Mi PCmentés.hu-nál az sikeres adatmentés mellé nevünket, és az arcunkat adjuk!

Több éve foglalkozzunk javítással, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, tudjuk mik a gyenge pontok, ezért tudjuk hatékonyan végezni munkánkat.

Ha megbízható adatmentő csapatra bízná a javítást NE KERESSEN tovább!

Megfizethető

Magyarország legkedvezőbb áraival dolgozunk!

Sikeres díjas mentés

Fizetni csak 90 % feletti mentés esetén!

Megbízhatóság

Megfelelünk az adatvédelmi előírásoknak!

Adatmentő szolgáltatás? Mikor?

Ha számítógépben lévő hdd, vagy külső eszközök például külső winchester vagy pendrive adataihoz megszokott módon nem tudjuk elérni, mivel eszközünkben valamilyen hiba lépett fel.
Fontos, hogy adathordozónkat tovább NE HASZNÁLJUK, és mielőbb távolítsuk el számítógépünkből, valamint és ne próbáljuk meg szoftverekkel esetleg szakszerűtlen helyreállítási próbálkozásokkal. Mivel ezek a folyamatok jelentősen csökkentik a későbbi sikerese helyreállítását esélyét.

Milyen hibákat javítunk?

Mechanikai sérült hdd!

Mit is jelent? Akkor beszélünk ilyen hibáról, ha merevlemezünk használat közben például leesett vagy épp csak neki koccant egy kemény felülethez. Ilyen a hiba a winchester belsejében jelentkezik. Vagy az olvasófej úgymond kiakadt ami azt jelenti, hogy nem tudja fej pozícióba helyezni a lemeztányér felé. Ebben az esetben a szoftveres adat javítás nem lehetséges és létfontosságú a merevlemez bontása.

Logikai sérült!

Ebben az esetben fizikai sérülés nem keletkezik itt úgymond szoftveres hibáról van szó. Ami annyit tesz, hogy merevlemezünk partíciós táblája szét esett. Ezt többek között egy megfelelő speciális szoftver segítségével majd 100%- os eséllyel vissza lehet állítani. Mikor következik be ez a hiba? Nagyon sok esetben akkor amikor nem megfelelő módon távolítjuk el az adathordózónkat egy másik eszközről. Egy egyszerű példa laptopból csak úgy kihúzzuk a winchestert. Ekkor jelentős esélye van, hogy a partíciós tábla megsérül mivel a laptop még használja a hdd-t.

Adatmentés árak!

Bevizsgálási díjjak  Vizsgálati idő ÁR
Azonnali bevizsgálás |SORON KÍVÜL|
(Szervizünk azonnal 3 órán belül feltárja a hibát és ajánlatot tesz)
0 – 4 óra 10 000 Ft*
Normál bevizsgálás
(Ebben az esetben nincs semmiféle költség)
1 – 2 nap INGYENES

* Bevizsgálási összeget minden esetben szükséges fizetni, abban az esetben is ha Ön nem kéri a javítást!

Javítási árak  Vizsgálati idő ÁR
Elektronikailag sérült lemez esetén
2 – 3 munkanap 20.000* Ft – tól
Logikailag sérült lemez eseté 2 – 3 munkanap 20.000* Ft – tól
Elektronikai vezérlés | Firmware javítás 2 – 3 munkanap 25.000* Ft – tól
Adatvisszaállítás sérült lemez esetén 4 – 7 munkanap 40.000* Ft – tól
Csapágyhibás | Lemezátépítés 4 – 7 munkanap 60.000* Ft – tól

Feltüntetett árak tájékoztató jellegűek nem minősülnek ajánlattételnek! Valamint a mindenkori Általános Forgalmi Adót (AFÁ-t) nem tartalmazzák!

Hogyan figyeljük hdd állapotát?

Világ egyre jobban digitalizálódik. Tároljon bármit is merevlemezen legyen az bármilyen adat mint például házi videók, családi képek, céges anyagok, email-ek, prezentációs anyagok.
Ezért nélkülözhetetlen, hát figyelni merevlemezünk állapotát, mivel ami működik az egyszer el is romlik.

Elvesztette adatait ?
+36 70 605 62 70

Hogyan előzhető meg az adatvesztés?

Adatvesztés megelőzhető a lemezünk ellenőrzésével, ezt nagyon könnyen megtehetjük egy teljes magyar tulajdonban lévő program segítségével.
Itt meg tudjuk nézni, hogy adatai veszélyben vannak-e a és a jövőben szükséges e adatmentés szolgáltatás.
HDSentinel névre hallgató program segítségével ellenőrizhetjük és monitorozhatjuk lemezünket. Program képes előrejelezni a lemez meghibásodását.

Letöltöm és ellenőrzöm!

Programot letöltésre gombra kattintva tudja letölteni és telepíteni. Bővebb információt a gyártó weboldalán talál.
Hard Disk Sentinel PROFESSIONAL
(telepítő)

A Hard Disk Sentinel program!

A Hard Disk Sentinel folyamatosan fut a háttérben és felügyeli a merevlemezek állapotát. Amint problémát vagy váratlan viselkedést észlel, figyelmezteti a felhasználót a jelenlegi helyzetről (és további műveletet is végrehajthat, pl. automatikus lemezellenőrzés ). Amennyiben számítógépe merevlemezt tartalmaz és Ön számára fontos, hogy az adatok holnap is elérhetőek legyenek és ne kelljen több tíz vagy százezret elkölteni akkor a válasz IGEN. A Hard Disk Sentinel kifejezetten az Ön számára készült amennyiben, több hdd és/vagy SSD-t is felismer (IDE / Serial ATA (S-ATA) / SCSI/ SAS / USB merevlemezeket), mobil keretet használ, valamint a merevlemezek gyakran cserélődnek vagy hordozható számítógépet használ szervert ill. nagy adatforgalommal bíró számítógépet használ, szeretné a rendszer stabilitását, teljesítményét és integritását növelni, szeretné elkerülni az adatvesztéssel járó problémákat, pénz- és időveszteséget akkor nincs más dolga csak telepíteni a programot és használni!

FONTOS! Semmiféle képen ne kísérletezzen otthoni javítással! Szakszerűtlenen javítás kísérlet, visszaállíthatatlan károkat okoz.

Hol tároljam biztonságban ?

Sajnos azt kell mondani, hogy sehol, hisz ki tudja nekünk garantálni, hogy akár évtizedekig valaki megőrzi számunkra. Azt kell mondanunk, hogy csak mi saját magunk kell gondosodjuk adataink biztosságáról. Persze sok megoldás létezik csak néhány példa: felhőszolgáltatás, erre szakosodott archiváló cégek, más típusú adathordozó.
De mégis hol lehetnek adataink nagyobb biztosságban? Szakmai ismereteinkre illetve tapasztalásaink alapján mutatunk egy hozzávetőleges értéket.

1. Felhőszolgáltatás 99%
2. Merevlemez 80%
3. Archiváló cég 70%
4. SSD meghajtó 20%

Jól látjuk, hogy a legjobb megoldás egy felhőszolgáltatás, mivel ezek a cége világ piacvezető cégei például GOOGLE, MICROSOFT, igen nagy gépparkkal rendelkeznek és ki is merjük mondani, hogy technikailag is jóval erősebben mint egy normál otthoni géppark. Hisz itt olyan szerverek üzemelnek amik non-stop működnek szigorú felügyelet mellett. Tehát a legkisebb kockázat, hogy adataink elvesszenek. Sokan kérdezik, hogy de akkor hol vannak ezek az adatok. Ezt sajnos feltehetően még az adott cég sem tudja megmondani, mivel a világon több ezer ilyen szervere van. Lényeg, hogy mindig a hozzánk legközelebbi szerveren található ezt a rendszer automatikusan kezeli, hogy hová kerülnek. Valami olyan biztonsági protokoll mellet, hogy azt harmadik fél nem fér vagy nagyon nehezen tudja feltörni.

Adatvisszaállítás folyamata

  1. Eszköz átvétele, illetve az ügyfél minél pontos hibajelenség leadásával az adathordózóról készítünk egy pontos állapotfelmérést. Melyet egy külön erre a célra gyártott speciális hardverrel végzünk, eme eszközzel lehetséges a már menthetetlenek tűnő adatokat visszanyerése is.
  2. Tájékoztatjuk ügyfelünket a javítás folyamatáról és költségéről valamint árajánlatot teszünk az adatok visszanyerésére.
  3. Visszaállítás megkezdése. Az ügyfél úgy döntött, hogy kéri az adatok visszaállítását, megkezdjük a folyamatot amely több órán keresztül zajlik, mivel az adatmentés esetén használt hardverrel szektorról-szektorra bitről-bitre olvassa le az adatokat a sérült eszközünkről. Folyamat végén tájékoztatjuk az ügyfelet, hogy sikerese e a adatvisszaállítás és amennyiben mentés elérte minimum 90%-ot, úgy az adatokat átadjuk ügyfelünknek, hogy megfelelőek a számára.
  4. Szolgáltatási díj kiszámlázás és fizetése, amennyiben pozitív a visszajelzés és az ügyfél megelégedett a visszaállítás állapotával.

Leesett? Kattog? Törölt? Mit tegyek?

Mit tegyek ha bekövetkezett a baj és merevlemezemen található adataimat nem érem el?
Jó hír, hogy szerencsére van erre is megoldás!

Hibás merevlemezével forduljon bizalommal hozzánk,
Adatmentő munkatársunk egy bevizsgálást keretében tájékoztatja a merevlemeze állapotáról és az mentés várható költségeiről.
További információért kérem keressen telefonon vagy látogasson el szaküzletükbe!

Mennyi lesz adatvisszaállítás értéke ?

Ügyfeleink nagy többsége az első kérdése, hogy mennyi esély van a helyreállításra. Sajnos biztosat nem tudunk mondani, de ellenben megteszünk mindent, hogy a visszaállítás sikeres legyen.

Mitől függ tehát? Nagyon fontos, hogy fel kell tárni a hiba okát, például, ha külső behatás érte a merevlemezt, akkor nagyon súlyosbítja a helyzetet, hogy mennyire sérült lemezünk, hiszen ha olyan külső behatás érte, tegyük fel átmegy rajta egy harckocsi és több darabra törik akkor fenn az esély, hogy szinte semmilyen opció nincs arra, hogy adatokat visszaállítsuk, de ha csak épp valamilyen ok miatt kellett szerelni az adathordozónkat és leejtettük vagy épp hozzá koccant valamihez. Ebben az esetben nagyon nagy esélye van annak, hogy az adatokat visszatudjuk állítani akár külső beavatkozás nélkül is.

Még nem tudott dönteni?

Miért válassza szolgáltatásunkat? Ami nagyon fontos és nagyon sok ügyfelünk is azért választott minket mivel..

Nincs bevizsgálási díj!

nagyon fontos megjegyezni, hogy ez csak normál esetben igaz, tehát ez az jelenti, hogy a sürgős az adatok visszaállítás, akkor az esetben kell fizetni egy sürgősségi felárat.  Ezt azért vezettük be mivel kollégáink folyamatosan dolgoznak és egy S O S mentés esetén félre kell tenni a már folyamatban lévő munkát. Ez ügyben kérjük leendő ügyfelünket, hogy ezt tartsák tiszteletben és megértésüket kérjük.

Második igen fontos érv, hogy miért nem érdem tovább keresni az adatmentő cégek között? Természetesen nem mindegy az sem, hogy mennyiért lehet visszaállítani az file-okat. Ezért tehát mi rendelkezünk…

Magyarország legkedvezőbb díjszabásával

dolgozunk. Összehasonlítás képen alapul vettünk egy példát, miszerint az adathordozó leesett és nem indul el. Három nagy céget vettük nagyító lencse alá.

Ár összehasonlítás!

Tehát a hibajelenség, hogy adathordozónk jelen esetben 3.5 “-es 1 TB-os  HDD-k szerelés közben leesett és azóta nem működik megfelelően, tehát kattog!

Lássuk előbb, hogy a konkurens adatmentő cégek milyen bevizsgálási díjjal dolgoznak.

Bevizsgálási díjjak

Konkurens cég Bevizsgálási díj
APOSTOL Informatika 15 000 Ft*
Hungarodata.hu 0 Ft*
KÜRT Adatmentés 15 000 Ft*
AdatVissza.hu 15 000 Ft*
PCmentés.hu Adatmentés 0 Ft*

Jól látszik itt is, hogy a hozzánk hasonló szolgáltatást nyújtó cégek többsége még bevizsgálási díjat is felszámol. Ezt tapasztalatink szerint sok ügyfél nem szereti, így tehát együtt érezve kedves megrendelőinkkel mi sem számolunk fel bevizsgálási díjat, kivételt képez persze az elsőbbségi állapotfelmérés.

Javítási árak

Konkurens cég  Várható javítási ár
APOSTOL Informatika 230 000 Ft -tól*
Hungarodata.hu 300 000 Ft -tól*
KÜRT Adatmentés 250 000 Ft -tól*
AdatVissza.hu 235 000 Ft -tól*
PCmentés.hu Adatmentés 190 000 Ft (fix)*

Feltüntetett összegeket mindenkori ÁFA értekkel növeltük.

NOS! Igen itt maximálisan a számok beszélnek és mint jól látható mi a PCmentés.hu-nál ennél a pontos hibánál nem egy várható összeget adunk árajánlatban ügyfeleinknek hanem egy pontos összeget. Az árajánlatokat egy a cégekkel egy telefonos beszélgetés előzte meg, hogy mi is történt a lemezünkkel és ezeket az összegeket kaptuk meg.

Tehát mi ilyen esetben garantáljuk a javítás maximális összeget és Ön már előre el tudja dönteni, hogy meg éri e Önnek ennyit akár szeretett családi fotói.

Reméljük sikerült dönti és hamarosan a megelégedett ügyfeletek táborába tudhatjuk.