ADATMENTÉS

INGYNES BEVIZSGLÁS

Nálunk nincsenek rejtett költésgek, fix árakon dolgozunk!

Meghibásodott személyi számítógépünkben a merevlemez?

Mielőtt igénybe venné az adatmentés szolgáltatásunk műhelyünkben, adnánk, először pár lehetősét, akár otthonában legalább el tudjon végezni biztonsági mentést.

Több lehetőséget is bemutatunk erre. Mi a PCMentés.hu-nál ennél a pontos hibánál pontos várható összeget adunk árajánlatban ügyfeleinknek hanem pontos összeget. Az árajánlatokat a cégekkel telefonos beszélgetés előzte meg, mi is történt a lemezünkkel és ezeket az összegeket kaptuk meg.

Miért válassza szolgáltatásunkat?

Nincs bevizsgálási díj *

Csak bontatlan adathordozó esetén!

Kedvező díjszabásával

FIX árakon dolgozunk.

Megbízhatóság

Laborounk visszajelzések alapján a Szigetszentmiklós és térségben a legjobb visszajelzést kapta.

Sikeres díjas adatmentés

Csak 80 % feletti sikeresen elvégzett helyreállítás után kell fizetni.

korrekt

Adatmentő szolgáltatás? Mikor?

Ha számítógépben lévő hdd, vagy külső eszközök például külső winchester ( raid ) vagy pendrive adataihoz megszokott módon nem tudjuk elérni, mivel eszközünkben valamilyen hiba lépett fel.

Fontos, adathordozónkat tovább NE HASZNÁLJUK, és mielőbb távolítsuk el számítógépünkből, valamint ne próbáljuk meg szoftverekkel javítani esetleg szakszerűtlen helyreállítási módszerekkel orvosolni. Mivel ezek a folyamatok jelentősen csökkentik a későbbi sikerese adatmentés helyreállítását esélyét.

Visszaállítás merevlemezről

Mechanikai sérült hdd estén

Mit is jelent? Akkor beszélünk ilyen hibáról, ha merevlemezünk használat közben például leesett vagy épp csak neki koccant egy kemény felülethez.

Ilyen a hiba a winchester belsejében jelentkezik. Vagy az olvasófej úgymond kiakadt ami azt jelenti, hogy nem tudja fej pozícióba helyezni a lemeztányér felé.

Itt a szoftveres adat javítás nem lehetséges és létfontosságú a merevlemez bontása.

Adatmentő szolgáltatás? Mikor?

Logikai sérült esetén

Ebbe az esetben nem fizikai hibáról van szó ez úgymond szoftveres hiba. Ami annyit tesz merevlemez esetéban a partíciós táblája szétesett. Ezt többek között megfelelő speciális szoftver segítségével majd 100%- os eséllyel vissza lehet állítani. Mikor következik be ez a hiba?

Nagyon sok esetben akkor amikor nem megfelelő módon távolítjuk el az adathordózónkat hasonló eszközről.

Egyszerű példa laptopból csak úgy kihúzzuk a winchestert. Ekkor jelentős esélye van a partíciós tábla megsérül mivel a laptop még használja a hdd-t.

Bevizsgálási díjjak

NORMÁL

(Nincs semmiféle költség)
0 Ft
  • Vizsgálati idő:
  • 1 – 3 munkanap

AZONNALI

(SORON KÍVÜL)
10 000
*
Ft
  • Vizsgálati idő:
  • 0 – 4 óra
S O S

BONTOTT ESTÉN

(Feltéve előzőleg már volt javítási kísérlet.)
10 000
FIX
Ft
  • Vizsgálati idő:
  • 2 - 5 munkanap

* Nagyon fontos megjegyezni csak normál esetben igaz, tehát ez az jelenti ha sürgős az adatok visszaállítás, akkor az esetben szükséges fizetni sürgősségi felárat.

Ezt azért vezettük be mivel kollégáink folyamatosan dolgoznak és egy S O S visszaállítás esetén félre kell tenni a már folyamatban lévő munkát. Ez ügyben kérjük leendő ügyfelünket ezt tartsák tiszteletben és megértésüket kérjük.​

Adatmentés árak

Javítási árak Vizsgálati időÁR
Elektronikailag sérült lemez esetén
2 – 3 munkanap50.000* Ft – tól
Logikailag sérült lemez ( raid ) esetén2 – 3 munkanap50.000* Ft – tól
Elektronikai vezérlés | Firmware javítás2 – 3 munkanap55.000* Ft – tól
Adatvisszaállítás sérült lemez esetén4 – 7 munkanap90.000* Ft – tól
Mechanikai hiba esetén1 – 3 munkanap290.000 Ft helyett 199 000 Ft

Rólunk írták | Vélemények

5/5

Aba Attila

Történt velem, ami legrosszabb történhetett leejtettem egy külső meghajtót, amelyen többkörös mentés volt rajta közel 300 GB-i anyaggal. Több szakemberrel felvettem a kapcsolatot, próbáltak segíteni, sőt többen szét is szedték a külső meghajtót, de nem sikerült életre kelteni. Mivel majd’ 20 év alatt elkészített dokumentumok és egyéb más fontos anyagok mentek volna veszendőbe, így keresgettem az interneten és rátaláltam a PcMentésre, amely igen komoly referenciákkal rendelkezett és az értékeléseik is igen meggyőzőek voltak. Felvettem a kapcsolatot a CÉGGEL és maximálisan segítőkészek voltak, több dologban is, nem húzogatták a szájukat, hogy több alkalommal szét lett szedve a külső meghajtó, nem fűztek semmihez megjegyzést, csak tették a dolgukat, (szerintem majdnem 100 %-ban megmentették meg az elveszettnek hitt anyagaimat) amit vállaltak (bár Ők csak annyiról biztosítottak, hogy mindet megtesznek azért, hogy a legtöbb adatot visszanyerjék). Sőt mivel nem volt elég a pénzem, így nagyon segítő módon megoldották, hogy az utolsó részletet 3 havi utalással megoldjam, így kevésbé terhelte meg a költségvetésemet ez a “nagy projekt”. NAGY-NAGY TISZTELETTEL AJÁNLOM a PCMENTÉS-t mindenkinek akinek problémája van a külső meghajtó meghibásodásával és az adatok visszanyerésével kapcsolatban vagy segítségre van szüksége. Köszönöm Önöknek, mind emberségből, mind segítő készségből, mind szakértelemből JELESRE vizsgáztak.

Adatmentő Kft -k összehasonlítása

Miért nem érdemes tovább keresni az adatmentő cégek között? Természetesen nem mindegy az sem, mennyiért lehet visszaállítani a file-okat.  Így tehát mi rendelkezünk. Összehasonlítás képen alapul vettünk 1 példát, miszerint az adathordozó leesett és nem indul el.

Három nagy Budapest és melletti céget vettük nagyító lencse alá, részletekhez olvasson tovább.

Adott egy hibás adathordozónk jelen esetben 3.5 “-es 1 TB-os  HDD-k szerelés közben leesett és azóta nem működik megfelelően, tehát kattog!

Lássuk előbb a konkurens adatmentő cégek milyen bevizsgálási díjjal dolgoznak.

Bevizsgálási díjjak

Konkurens cégBevizsgálási díj
APOSTOL Informatika15 000 Ft*
Hungarodata.hu0 Ft*
KÜRT Adatmentés15 000 Ft*
AdatVissza.hu15 000 Ft*
PCMentés.hu Adatmentés0 Ft*

Javítási árak

Konkurens cég Várható javítási ár
APOSTOL Informatika250 000 Ft -tól*
AdatVissza.hu225 000 Ft -tól*
KÜRT Adatmentés230 000 Ft -tól*
Egyéb konkurens cégek300 000 Ft -tól*
PCMentés.hu Adatmentés290 000 Ft (fix)*

Tudott dönteni?

Jól látszik itt is a hozzánk hasonló szolgáltatást nyújtó cégek többsége még bevizsgálási díjat is felszámol. Ezt tapasztalatink szerint sok ügyfél nem szereti, így tehát együtt érezve kedves megrendelőinkkel mi sem számolunk fel bevizsgálási díjat, kivételt képez persze az elsőbbségi állapotfelmérés.

NOS! Igen itt maximálisan a számok beszélnek és mint jól látható mi a PCMentés.hu-nál ennél a pontos hibánál fixen  várható összeget adunk árajánlatban ügyfeleinknek hanem  pontos összeget. Az árajánlatokat cégekkel egy telefonos beszélgetés előzte meg és mi történt a lemezünkkel és ezeket az összegeket kaptuk meg.

Reméljük sikerült dönti és hamarosan a megelégedett ügyfeletek táborába tudhatjuk.

Hogyan figyeljük a hdd-t?

Adatvesztés megelőzhető a lemezünk ellenőrzésével, ezt nagyon könnyen megtehetjük egy teljes magyar tulajdonban lévő program segítségével. Sikeres adatmentés esetén szükséges ellenőrizni a merevlemezünk állapotát. Valamint meg tudjuk nézni adatai veszélyhelyzetét vannak-e. HDSentinel névre  hallgató program segítségével ellenőrizhetjük és monitorozhatjuk lemezünket. 

Program képes előrejelezni a lemez  meghibásodását.

Letöltöm és ellenőrzöm!

Programot letöltésre gombra kattintva tudja letölteni és telepíteni.
Bővebb információt a gyártó weboldalán talál.

A Hard Disk Sentinel program

Hard Disk Sentinel folyamatosan fut a háttérben és felügyeli a merevlemezünket. Amint problémát valamint váratlan viselkedést észlel, figyelmezteti a felhasználót a jelenlegi helyzetről (és további műveletet is végrehajthat, pl. automatikus lemezellenőrzés ). Amennyiben számítógépe merevlemezt tartalmaz és Ön számára fontos az adatok  jövőbeli elérhetősége is ne kelljen több tíz-százezret elkölteni akkor a válasz IGEN. 

A Hard Disk Sentinel kifejezetten az Ön számára készült amennyiben, több hdd és SSD-t is felismer (IDE / Serial ATA (S-ATA) / SCSI/ SAS / USB / raid merevlemezeket), mobil keretet használ, valamint a merevlemezek gyakran cserélődnek illetve hordozható számítógépet használ szervert ill. nagy adatforgalommal bíró számítógépet használ, szeretné a rendszer stabilitását, teljesítményét és integritását növelni, szeretné elkerülni az adatvesztéssel járó problémákat, pénz- és időveszteséget akkor nincs más dolga csak telepíteni a programot és használni!

Hol tároljam biztonságban ?

Sajnos azt kell mondani biztonság szempóntjából sehol hisz ki tudja nekünk garantálni azt akár évtizedekig valaki megőrzi számunkra. Azt kell mondanunk csak mi saját magunk kell gondosodjuk adataink biztosságáról. Persze sok megoldás létezik csak néhány példa: felhőszolgáltatás, erre szakosodott archiváló cégek, más típusú adathordozó.
De mégis hol lehetnek adataink nagyobb biztosságban? Szakmai ismereteinkre illetve tapasztalásaink alapján mutatunk hozzávetőleges értéket.

1. Felhőszolgáltatás 99%
2. Merevlemez 80%
3. Archiváló cég 70%
4. SSD meghajtó 20%

Jól látjuk legjobb megoldás felhőszolgáltatás, mivel ezek a világ piacvezető cégei például GOOGLE, MICROSOFT, igen nagy gépparkkal rendelkeznek és ki is merjük mondani technikailag is jóval erősebben mint normál otthoni géppark. Hisz itt olyan szerverek üzemelnek amik non-stop működnek szigorú felügyelet mellett. Tehát a legkisebb kockázat, sincs adataink elvesztésében. Sokan kérdezik hol vannak ezek az adatok. Ezt sajnos feltehetően még az adott cég sem tudja megmondani, mivel a világon több ezer ilyen szervere van. Lényeg mindig a hozzánk legközelebbi szerveren található ezt a rendszer automatikusan kezeli, hogy hová kerülnek. Valami olyan biztonsági protokoll mellet harmadik fél ne férjen hozzá vagy nagyon nehezen tudja feltörni.

Leesett? Kattog? Törölt? Mit tegyek?

Ha bekövetkezett a baj és merevlemezemen található adataimat nem érem el? Jó hír, szerencsére van erre is megoldás!

Hibás merevlemezével forduljon bizalommal hozzánk, Adatmentő munkatársunk bevizsgálást keretében tájékoztatja a merevlemeze állapotáról és az adatmentés várható költségeiről.

További információért kérem keressen telefonon illetve látogasson el szaküzletükbe!

+36 70 605 62 70

Ha elvesztette adatait, kérjen mielőbb tanácsot!

Adatvisszaállítás folyamata

illetve az ügyfél minél pontos hibajelenség leadásával az adathordózóról készítünk egy pontos állapotfelmérést. Melyet egy külön erre a célra gyártott speciális hardverrel végzünk, eme eszközzel lehetséges a már menthetetlenek tűnő adatokat visszanyerése is.

és költségéről valamint árajánlatot teszünk az adatok visszanyerésére.

Az ügyfél úgy döntött, hogy kéri az adatok visszaállítását, megkezdjük a folyamatot amely több órán keresztül zajlik, mivel az sikeres adatmentés esetén használt hardverrel szektorról-szektorra bitről-bitre olvassa le az adatokat a sérült eszközünkről. Folyamat végén tájékoztatjuk az ügyfelet, hogy sikerese e a adatvisszaállítás és amennyiben mentés elérte minimum 90%-ot, úgy az adatokat átadjuk ügyfelünknek, hogy megfelelőek a számára.

amennyiben pozitív a visszajelzés és az ügyfél megelégedett a visszaállítás állapotával.

Mennyi lesz adatvisszaállítás értéke ?

Ügyfeleink nagy többsége az első kérdése mennyi esély van a helyreállításra. Sajnos biztosat nem tudunk mondani, de ellenben megteszünk mindent a sikeres visszaállítás érdekében.

Mitől függ tehát? Nagyon fontos, előbb fel kell tárni a hiba okát, például, ha külső behatás érte a merevlemezt, akkor nagyon súlyosbítja a helyzetet mennyire sérült lemezünk, hiszen ha olyan külső behatás érte, tegyük fel átmegy rajta egy harckocsi és több darabra törik akkor fenn áll az esélye és szinte semmilyen opció nincs arra sikeres adatmentésre, de ha csak épp valamilyen ok miatt kellett szerelni az adathordozónkat és leejtettük illetőleg épp hozzá koccant valamihez. Ebben az esetben nagyon nagy esélye van annak az adatokat vissza tudjuk állítani akár külső beavatkozás nélkül is.

Mentéssel az adatvesztés ellen

Az adatvesztés ellen a legjobb a rendszeres és automatizált biztonsági adatmentés, amelyhez remek szoftvert ajánlunk. Manapság már nemcsak hibás merevlemez vagy SSD okozhat adatkatasztrófát, hanem zsarolóvírus is, úgyhogy immár hatványozottan fontos a lényeges fájlokról rendszeresen készítsünk mentéseket.

A Backup4all Lite verziója számos hasznos funkcióval rendelkezik, ilyen az automatikus mentési feladatok elvégzése, a jelszavas védelem és a tömörítés, kezelőfelülete pedig modern és átlátható. A szoftver több helyre is képes menteni: a helyi merevlemez mellett CD-re, DVDre és Blu-ray-korongra is írhatunk, illetve a külső merevlemezek, pendrive-ok és hálózati meghajtók támogatása is megoldott.

A program varázslóval segíti a mentési konfigurációk beállítását. Itt nemcsak ütemezést adhatunk meg, de szükség szerint fájlok és mappák szűrését is. Amint lezajlott a mentés, látjuk milyen fájlok módosultak a legutóbbi adatmentés óta. A következő mentéshez is kapunk statisztikát. Sok, archiválásra szakosodott alkalmazással előfordul az éppen használatban lévő fájlokat képtelen maradéktalanul elmenteni, hiszen azok ilyenkor zárolva vannak.

A Backup4all azonban a megnyitott vagy a zárolt fájlok, adatbázisok archiválásával is boldogul. A helytakarékosság érdekében a program Zip64-támogatással is segít, vagyis 4 GB fölött is szabványos ZIP-fájlokat kapunk, amelyeket bármilyen ZIP-kompatibilis eszközzel megnyithatunk.

Funkcióból nincs hiány!

Könnyű elboldogulni az átlátható – ám angol nyelvű – kezelőfelületen, mert a menüszalagos eszköztár egyértelmű ikonokkal segíti a műveleteket. Ha fájlokra és mappákra szeretnénk szűrni, ezt megtehetjük számos tulajdonság és beállítás alapján. Az optikai adathordozóra írás gyárilag támogatott, nekünk elegendő a célt megadnunk.

A felügyelet nélküli mentéseket ütemezéssel automatizálhatjuk, illetve kérhetjük a PC kikapcsolása előtti időpontra is. Egyszerre több mentési feladat kezelését is megoldhatjuk a programmal, vagyis lehetőségünk van külön kezelni a képek, a dokumentumok vagy mondjuk a Firefox mentéseit. A folyamatot bármikor leállíthatjuk, később pedig ott folytathatjuk, ahol abbahagytuk.

A gyorsabb mentést külön katalógusfájl segíti, amely számon tartja az összes fájlt. Az adatmentés létrehozásakor plugineket is segítségül hívhatunk, általuk konkrét programok beállításait vagy egyedi adatait  menthetjük el (például mentéseket, profilokat).

Bemutatunk 3 lépést a helyreállításig

Könnyű elboldogulni az átlátható – ám angol nyelvű – kezelőfelületen, mert a menüszalagos eszköztár egyértelmű ikonokkal segíti a műveleteket. Ha fájlokra és mappákra szeretnénk szűrni, ezt megtehetjük számos tulajdonság és beállítás alapján. Az optikai adathordozóra írás gyárilag támogatott, nekünk elegendő a célt megadnunk.

A felügyelet nélküli mentéseket ütemezéssel automatizálhatjuk, illetve kérhetjük a PC kikapcsolása előtti időpontra is. Egyszerre több mentési feladat kezelését is megoldhatjuk a programmal, vagyis lehetőségünk van külön kezelni a képek, a dokumentumok vagy mondjuk a Firefox mentéseit. A folyamatot bármikor leállíthatjuk, később pedig ott folytathatjuk, ahol abbahagytuk.

A gyorsabb mentést külön katalógusfájl segíti, amely számon tart minden egyes fájlt. Az adatmentés létrehozásakor plugineket is segítségül hívhatunk, általuk konkrét programok beállításait vagy egyedi adatait  menthetjük el (például mentéseket, profilokat).

Jó lenne, ha minden notebooknál egyformán oldották volna meg a belül elhelyezkedő merevlemezek vagy SSD-k állapotát, de sajnos ez nincs így, gyakorlatilag minden gyártó más tervekkel és sokszor más csavarokkal is dolgozik. Ezért egy egyszerű csavarhúzókészlettel eséltelen, hogy célt érünk, a sikeres művelethez speciális műszerész szerszámkészletre van szükség.

Mi a tesztlaborban 13 részes Hama készletet használunk, de például a Praktiker és az OBI kínálatában is találni megfelelő szerszámokat, hogy a Ifixit.com oldal kiváló megoldásairól ne is beszéljünk. Bármely megoldást is választjuk, a munkát nagyon megkönnyíti, ha csavarhúzóink enyhén mágnesesek, ilyenkor ugyanis a csavarokat ki tudjuk emelni velük a süllyesztett fészkekből, becsavarásnál pedig elég a csavarhúzó végéhez illeszteni őket, szükségtelen két kézzel tartani az apró alkatrészeket – mondanunk sem kell, hogy a noteszgép belsejébe ejtett csavarok milyen galibákat okozhatnak, mivel sérülések nélkül sikertelen őket kipiszkálni.

A szerszámkészlet mellett a notebookban használt háttértártól függően más és más külső adapterre is szükségünk lesz, hogy a számítógéphez csatlakoztathassuk őket. Jobb oldalon SATA HDD-khez és SSD-khez tartozó USB-s dokkolót mutatunk, amely pár ezer forintért beszerelhető, de m.2 porthoz is léteznek már megoldások. Nehezebb dolgunk lesz, ha gépünkben NMVe interfészt használó SSD van, de ez egyelőre ritkaság.

A következő lépések már a HDD állapot függenek – mi most három eljárást mutatunk be a biztonsági adatmentés -től az elveszett adatok helyreállításáig.

A notebook felnyitása és a háttértár kiszerelése

Ha egyszerűen csak szeretnénk lecserélni a merevlemezt, és ezt összekötnénk a Windows-újratelepítéssel, akkor szükségtelen a HDD klónozása, a rajta lévő adatokat viszont érdemes biztonságba helyezni.

előkészületek
1. Előkészületek a munkára

Tegyünk szabaddá egy sík, jól megvilágított és tiszta munkafelületet. Mielőtt elkezdenénk a gép felnyitását, érintsünk meg egy fűtőtestet vagy vízcsapot, hogy földeljük magunkat, így megakadályozva, hogy egy sztatikus kisülés kárt tegyen a hardverben.

merevlemez eltávolítása
3. Merevlemez eltávolítása

Most már hozzáférünk a merevlemezhez, amelyet belül lehet, hogy még pár csavar rögzít a keretéhez. Távolítsuk el óvatosan a HDD-t, nehogy megsértsük az alaplapot. Figyeljünk oda, mert elképzelhető, hogy például a kábelek miatt csatlakozót is szét kell húznunk.

Adatmentés ízlés szerint
5. Adatmentés ízlés szerint

A merevlemez állapotától függően a nehezén ezzel túl is vagyunk. Csatlakoztassuk most a HDD-t a megfelelő USB-s adapteren keresztül egy számítógéphez, és másoljuk át róla a fontos adatokat – vagy készítsünk teljes biztonsági mentést.

Burkolat felnyitása
2. Burkolat felnyitása

Tegyük a noteszgépet csukott állapotban, fejjel lefelé az asztalra, majd csavarozzuk ki azokat a csavarokat az alján, amelyek a merevlemezt takaró fedelet tartják.
(a HDD-hez való hozzáférés modellenként eltérő)

Burkolat visszaszerelése
4. Burkolat visszaszerelése

Ha a háttértárat sikeresen kiszereltük, a burkolatot tegyük vissza a noteszgépre, és a csavarokat is tekerjük be – meghúzni azonban felesleges őket. Ezzel a módszerrel megakadályozzuk, hogy por és szöszök kerüljenek a gépbe, és a csavarok elvesztésének is kisebb az esélye.

Adapter és dokkoló
6. Adapter és dokkoló

A notebookokba való HDD csatlakoztatásához vagy  speciális SATA–USB-átalakítóra van szükségünk (ilyet láthatunk az 6. lépéshez tartozó fotón)

Adatmentés célszoftverrel

Miután számítógépünk felismerte a hozzá csatlakoztatott lemezt, a notebook adatairól kényelmesen készíthetünk biztonsági mentést. Ehhez kiválóan használható az ingyenes Paragon Backup & Recovery 2014 Free.

A program telepítése
1. A program telepítése

A szoftver ingyenes letölthető a gyártó weboldaláról. Töltsük le és telepítsük. Ha első alkalommal indítjuk el, akkor válasszuk a Switch to full scale launcher opciót a csempék közül.

Lemez kiválasztása
3. Lemez kiválasztása

A kattintás után elindul egy varázsló. Kattintsunk a Next gombra, majd válasszuk ki először az elmenteni kívánt objektumokat. A Shift és Ctrl gombokkal több mindent is kijelölhetünk egyszerre, majd kattintsunk a Nextre.

A varázsló vége
5. A varázsló vége

A Paragon szoftvereinél a varázsló csak virtuális segítséget nyújt, a biztonsági mentés folyamatát nem indítja el, ahogy erre a most megjelenő ablakkal is felhívja a figyelmet. Ha szeretnénk változtatni, akkor a Back gombbal ezt még megtehetjük.

program használatbavétele
2. A program használatbavétele

A szoftver most megmutatja a számítógéphez csatlakoztatott lemezeket, a rajtuk található partíciókkal együtt. Válasszuk ki a noteszgép HDD-jét és kattintsunk fent a menüsoron a Backup to VD gombra.

Célpont kiválasztása
4. Célpont kiválasztása

Ezután meg kell adnunk, hogy hol szeretnénk a mentést tárolni. A mappaikon segítségével válasszunk elegendő üres hellyel rendelkező könyvtárat számítógépünk merevlemezén, majd nyomjuk meg ismét a Next gombot.

Mentés elindítása
6. Adatmentés elindítása

A biztonsági mentés csak akkor indul el, ha kilépünk a varázslóból (Quit gomb), és a főmenü alatt balra fent megnyomjuk az Apply gombot. Figyelem, a mentés folyamata az adatmennyiségtől függően több órát is tarthat.

SOS adatmentés a Recuva segítségével

Adataink akkor sem feltétlenül vesztek el, ha merevlemezünk is meghibásodott: az olyan eszközökkel, mint például a Recuva, van esélye a helyreállításnak, még ha nem is minden esetben.

Recuva telepítése
1. Recuva telepítése

Töltsük le a Recuvát, és indítsuk el a telepítőt. A varázsló ablakában válasszuk a magyar nyelvet (vagy a program indítása után csukjuk be a varázslót, és menjünk az Options/Languages menübe).

Keresési hely beállítása
3. Keresési hely beállítása

Ahhoz, hogy az imént csatlakoztatott merevlemezt tudjuk ellenőrizni, válasszuk az Egy megadott helyen opciót, és tallózzunk a külső USB-adapterrel csatlakozó eszközre, majd kattintsunk a Továbbra.

talált fájlok kiválasztása
5. Talált fájlok kiválasztása

Az adatmentés folyamat végén a Recuva valamennyi megtalált fájlmaradványt megmutatja nekünk – tegyünk pipát azok elé, amelyeket szeretnénk visszaállítani. Ez megbízhatóan csak a fájlnév előtt zöld körrel jelölt fájloknál sikerül.

adattípus kiválasztása
2. Adattípus kiválasztása

A program indítása után először egy varázsló jelentkezik, ahol kiválaszthatjuk, hogy milyen típusú fájlokat szeretnénk megkeresni és helyreállítani. Ha bizonytalanok vagyunk, válasszuk a Minden Fájl opciót Ha megvan, nyomjuk meg a Tovább gombot.

Mélyvizsgálat engedélyezése
4. Mélyvizsgálat engedélyezése

Azért, hogy a keresés a lehető leghatékonyabb legyen, tegyünk pipát a mélyvizsgálat engedélyezése opció előtti négyzetbe, majd indítsuk el a folyamatot az Indítás gombbal. A keresés és az adatmentés több órát is eltarthat.

fájlok visszaállítása
6. Fájlok visszaállítása

A Recuva először rákérdez, hogy hova szeretnénk a helyreállított fájlokat menteni – ez soha ne legyen a megvizsgált meghajtó! Ha kiválasztottuk a célmappát, nyomjuk meg az OK gombot, és készen is vagyunk.

 

CP201610104