adatmentés

Mi PCmentés.hu-nál az adatmentés mellé nevünket, és az arcunkat adjuk!

Több éve foglalkozzunk javítással, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, tudjuk mik a gyenge pontok, ezért tudjuk hatékonyan végezni munkánkat.

Ha megbízható adatmentőt vagy szakértői csapatra bízná a javítást NE KERESSEN tovább!

Megfizethető

Magyarország legkedvezőbb áraival dolgozunk!

Sikeres javítás

Csak a 90 % feletti mentés esetén kell fizetni!

Megbízhatóság

Megfelelünk az adatvédelmi előírásoknak!

Mikor van akkor szükség adatmentés szolgáltatásra?

Ha számítógépben lévő adathordozó, vagy külső eszközök például külső winchester vagy pendrive adataihoz megszokott módon nem tudjuk elérni, mivel eszközünkben valamilyen hiba lépett fel.
Fontos, hogy adathordozónkat tovább NE HASZNÁLJUK, és mielőbb távolítsuk el számítógépünkből, valamint és ne próbáljuk meg szoftverekkel esetleg szakszerűtlen helyreállítási próbálkozásokkal. Mivel ezek a folyamatok jelentősen csökkentik a későbbi sikerese helyreállítását esélyét.

Milyen merevlemez hibák javaslásával is foglalkozunk?

Mechanikai sérült!

Mit is jelent? Akkor beszélünk ilyen hibáról, ha merevlemezünk használat közben például leesett vagy épp csak neki koccant egy kemény felülethez. Ilyen a hiba a winchester belsejében jelentkezik. Vagy az olvasófej úgymond kiakadt ami azt jelenti, hogy nem tudja fej pozícióba helyezni a lemeztányér felé. Ebben esetben csak szoftveres javítás nem lehetséges és bontani kell a merevlemezt.

Logikai sérült!

Ebben az esetben fizikai sérülés nem keletkezik itt úgymond szoftveres hibáról van szó. Ami annyit tesz, hogy merevlemezünk partíciós táblája szét esett. Ezt többek között egy megfelelő speciális szoftver segítségével majd 100%- os eséllyel vissza lehet állítani. Mikor következik be ez a hiba? Nagyon sok esetben akkor amikor nem megfelelő módon távolítjuk el az adathordózónkat egy másik eszközről. Egy egyszerű példa laptopból csak úgy kihúzzuk a winchestert. Ekkor jelentős esélye van, hogy a partíciós tábla megsérül mivel a laptop még használja a lemezünket.

Adatmentés árak!

Bevizsgálási díjjak Vizsgálati időÁR
Azonnali bevizsgálás |SORON KÍVÜL|
(Szervizünk azonnal feltárja a hibát és ajánlatot tesz a javításra )
0 – 4 óra10 000 Ft*
Normál bevizsgálás
(Ebben az esetben nincs semmiféle költség)
1 – 2 napINGYENES

* Bevizsgálási összeget minden esetben ki kell fizetni, abban az esetben is ha Ön nem kéri a javítást!

Javítási árak Vizsgálati időÁR
Elektronikailag sérült lemez esetén
2 – 3 munkanap20.000* Ft – tól
Logikailag sérült lemez eseté2 – 3 munkanap20.000* Ft – tól
Elektronikai vezérlés | Firmware javítás2 – 3 munkanap25.000* Ft – tól
Adatmentés sérült lemez esetén4 – 7 munkanap40.000* Ft – tól
Csapágyhibás | Lemezátépítés4 – 7 munkanap60.000* Ft – tól

Feltüntetett árak tájékoztató jellegűek nem minősülnek ajánlattételnek! Valamint a mindenkori Általános Forgalmi Adót (AFÁ-t) nem tartalmazzák!

Hogyan figyeljük merevlemezünk állapotát?

Világ egyre jobban digitalizálódik. Tároljon bármit is merevlemezen házi videók, családi képek, céges anyagok, email-ek, prezentációs anyagok.
Ezért kell, hát figyelni merevlemezünk állapotát, mivel ami működik az egyszer el is romlik.

Elvesztette adatait ?
+36 70 605 62 70

Hogyan előzhető meg az adatvesztés?

Adatvesztés megelőzhető a lemezünk ellenőrzésével, ezt nagyon könnyen megtehetjük egy teljes magyar tulajdonban lévő program segítségével.
Itt meg tudjuk nézni, hogy adataink veszélyben vannak-e és számítani kell a jövőben adatmentés szolgáltatás igénybe vételére.
HDSentinel névre hallgató program segítségével ellenőrizhetjük és monitorozhatjuk lemezünket. Program képes előrejelezni a lemez meghibásodását.

Letöltöm és ellenőrzöm!

Programot letöltésre gombra kattintva tudja letölteni és telepíteni. Bővebb információt a gyártó weboldalán talál.
Hard Disk Sentinel PROFESSIONAL
(telepítő)

Röviden a Hard Disk Sentinel programról!

A Hard Disk Sentinel folyamatosan fut a háttérben és felügyeli a merevlemezek állapotát. Amint problémát vagy váratlan viselkedést észlel, figyelmezteti a felhasználót a jelenlegi helyzetről (és további műveletet is végrehajthat, pl. automatikus adatmentés ). Amennyiben számítógépe merevlemezt tartalmaz és Ön számára fontos, hogy az adatok holnap is elérhetőek legyenek és ne kelljen több tíz vagy százezret elkölteni akkor a válasz IGEN. A Hard Disk Sentinel kifejezetten az Ön számára készült amennyiben, több merevlemezt és/vagy SSD-t is felismer (IDE / Serial ATA (S-ATA) / SCSI/ SAS / USB merevlemezeket), mobil keretet használ, valamint a merevlemezek gyakran cserélődnek vagy hordozható számítógépet használ szervert ill. nagy adatforgalommal bíró számítógépet használ, szeretné a rendszer stabilitását, teljesítményét és integritását növelni, szeretné elkerülni az adatvesztéssel járó problémákat, pénz- és időveszteséget akkor nincs más dolga csak telepíteni a programot és használni!

FONTOS! Semmiféle képen ne kísérletezzen otthoni javítással! Szakszerűtlenen javítás kísérlet, visszaállíthatatlan károkat okoz.

Adatmentés folyamata

  1. Eszköz átvétele, illetve az ügyfél minél pontos hibajelenség leadásával az adathordózóról készítünk egy pontos állapotfelmérést. Melyet egy külön erre a célra gyártott speciális hardverrel végzünk, eme eszközzel lehetséges a már menthetetlenek tűnő adatokat visszanyerése is.
  2. Tájékoztatjuk ügyfelünket a javítás folyamatáról és költségéről valamint árajánlatot teszünk az adatok visszanyerésére.
  3. Visszaállítás megkezdése. Az ügyfél úgy döntött, hogy kéri az adatok visszaállítását, megkezdjük a folyamatot amely több órán keresztül zajlik, mivel az adatmentés esetén használt hardverrel szektorról-szektorra bitről-bitre olvassa le az adatokat a sérült eszközünkről. Folyamat végén tájékoztatjuk az ügyfelet, hogy sikerese e a visszaállítás és amennyiben mentés elérte minimum 90%-ot, úgy az adatokat átadjuk ügyfelünknek, hogy megfelelőek a számára.
  4. Szolgáltatási díj kiszámlázás és fizetése, amennyiben pozitív a visszajelzés és az ügyfél megelégedett a visszaállítás állapotával.

Leesett? Kattog? Törölt? Mit tegyek?

Mit tegyek ha bekövetkezett a baj és merevlemezemen található adataimat nem érem el?
Jó hír, hogy szerencsére van erre is megoldás!

Hibás merevlemezével forduljon bizalommal hozzánk,
Munkatársunk egy bevizsgálást keretében tájékoztatja a merevlemeze állapotáról és az mentés várható költségeiről.
További információért kérem keressen telefonon vagy látogasson el szaküzletükbe!

Létezik e százszázalékos adatmentés ?

Ügyfeleink nagy többsége az első kérdése, hogy mennyi esély van a helyreállításra. Sajnos biztosat nem tudunk mondani, de ellenben megteszünk mindent, hogy a visszaállítás sikeres legyen.

Mitől függ tehát? Nagyon fontos, hogy fel kell tárni a hiba okát, például, ha fizikai sérülés érte a merevlemezt, akkor nagyon súlyosbítja a helyzetet, hogy mennyire sérült lemezünk, hiszen ha olyan külső behatás érte, tegyük fel átmegy rajta egy harckocsi és több darabra törik akkor fenn az esély, hogy szinte semmilyen opció nincs arra, hogy adatokat visszaállítsuk, de ha csak épp valamilyen ok miatt kellett szerelni az adathordozónkat és leejtettük vagy épp hozzá koccant valamihez. Ebben az esetben nagyon nagy esélye van annak, hogy az adatokat visszatudjuk állítani akár külső beavatkozás nélkül is.

Még nem tudott dönteni?

Nincs bevizsgálási díj!

Magyarországon a legkedvezőbb díjszabással!

Csak sikeres javítás után kell fizetni!

Hol vannak biztonságban adataim?

Sajnos azt kell mondani, hogy sehol, hisz ki tudja nekünk garantálni, hogy akár évtizedekig valaki megőrzi számunkra. Azt kell mondanunk, hogy csak mi saját magunk kell gondosodjuk adataink biztosságáról. Persze sok megoldás létezik csak néhány példa: felhőszolgáltatás, erre szakosodott archiváló cégek, más típusú adathordozó.
De mégis hol lehetnek adataink nagyobb biztosságban? Szakmai ismereteinkre illetve tapasztalásaink alapján mutatunk egy hozzávetőleges értéket.

Felhőszolgáltatás 99%
Merevlemez 80%
Archiváló cég 70%
SSD meghajtó 20%

Jól látjuk, hogy a legjobb megoldás egy felhőszolgáltatás, mivel ezek a cége világ piacvezető cégei például GOOGLE, MICROSOFT, igen nagy gépparkkal rendelkeznek és ki is merjük mondani, hogy technikailag is jóval erősebben mint egy normál otthoni géppark. Hisz itt olyan szerverek üzemelnek amik non-stop működnek szigorú felügyelet mellett. Tehát a legkisebb kockázat, hogy adataink elvesszenek. Sokan kérdezik, hogy de akkor hol vannak ezek az adatok. Ezt sajnos feltehetően még az adott cég sem tudja megmondani, mivel a világon több ezer ilyen szervere van. Lényeg, hogy mindig a hozzánk legközelebbi szerveren található ezt a rendszer automatikusan kezeli, hogy hová kerülnek. Valami olyan biztonsági protokoll mellet, hogy azt harmadik fél nem tudja vagy nagyon nehezen tudja feltörni.