NYITVATARTÁS VÁLTOZÁS! Tájékoztatjuk, hogy az ünnepi nyitvatartás a következő képen alakul üzletünkben. 2024.03.27 - 2024.04.02.-ig ZÁRVA tart. Nyitás 2024.04.03. 09:00 óra.
Bővebb információ

logo1920x1080

H-P: 09:00 - 18:00

laptop hűtés

2-3 évnél idősebb laptopok esetében már érdmes elvégezni a laptop hűtés rendszerének a karbantartását.

Miért?
Ami nagyon fontos a hűtőrendszer ismét visszanyerje régi teljesítményét, de az fő szempont, hogy notebookunk zajszintetje csökkenjen.

Ha megfelelőképpen elvégeztünk a tisztítást, akkor akár a laptopunk teljesítménye is növekedhet, hiszen a CPU kevésbé fog melegedni működés közben.

laptop_hűtés

Laptop hűtés

Alapos kitisztítása előnye
Kitakarított hűtőrendszerrel halkabb és akár energiatakarékosabb laptopot kapunk, tisztás közben pedig még a CPU -t is kicserélhetjük. Természetesen, ha nincs integrálva laptopunk alaplapjára.

Laptop hűtés lépésről-lépésre

Ventilátorok szétszerelése

A hűtőrendszer legérzékenyebb része a légáramlásról gondoskodó ventilátor. Ezt a gyártok általában jól elrejtik, így valószínűleg le kell majd bontanunk a teljes hátlapot, és lehet, hogy a billentyűzetet is.

A szétszedés közben jegyezzük fel, hogy melyik csavart honnan vettük ki, különben komoly problémákba ütközhetünk az összeszereléskor, rossz esetben tönkre is tehetjük gépünket egy létfontosságú alkatrész „átfúrásával”. Vigyázzunk a ventilátor forgórészére, ha ez megsérül, gépünk zörögni fog.

blank

Hűtőborda kitisztítása

A ventilátor által beszívott levegőben utazó szószok az idők folyamán lerakodnak a forgórész lapátjain és a hűtőborda lamellai között.

Eltávolításukhoz egy vékony fogóval vagy drótdarabbal rögzítsük a ventilátor kereket, hogy ne foroghasson el, majd porszívóval óvatosan tisztítsuk ki ezeket a helyeket. A makacsabb lerakodásokat sűrített levegős flakonnal fúvathatjuk ki.

Érdemes eközben is használni a porszívót, hogy ne a lakásban fújjuk szét a koszt.

blank

A CPU hűtésének leszerelése

A legtöbb noteszgépben a hűtőrendszer moduljait úgynevezett hőcsövek kötik össze, a processzorokhoz pedig hővezető lapokkal rögzítik a modulokat.

Az egész rendszer hatékonyságán javíthatunk, ha ezeket a lapokat hővezető pasztával váltjuk ki. Ilyen pasztát pár száz forintért vásárolhatunk a számítástechnikai boltokban.

A cseréhez előszór oldjuk ki a CPU-hoz és – ha van – a GPU-hoz tartozó modulokat rögzítő csavarokat, majd óvatosan távolítsuk el az egész rendszert, amely általában a modulok mellett a hőcsöveket és a hűtőbordát is tartalmazza.

blank

Processzor kiszerelése

A hűtő eltávolítása után nemi denaturált szesz és papírtörlő segítségével tisztítsuk meg a CPU és a GPU felületet a hővezető lapkák nyomától. A CPU-t most akar ki is szerelhetjük, ami igen hasznos, ha rendelkezésre áll egy nagyobb teljesítményű kompatibilis processzor.

Azt, hogy notebookunk milyen modelleket támogat, a kézikönyvéből tudhatjuk meg. A kiszereléshez a foglalaton található csavart kell a nyílnak megfelelő irányba elforgatnunk.

blank

Hővezető paszta használata

Tegyünk egy kis csepp hővezető pasztát a processzorra és a grafikus chipre. Csak annyit használjunk, ami vékonyan elkenve éppen csak beteríti a felületeket. A hűtőrendszer visszaszerelésekor elsőként kicsit mozgassuk meg a modulokat, hogy alattuk a paszta egyenletesen eloszoljon, majd óvatosan tekerjük vissza a rögzítő csavarokat és csatlakoztassuk a ventilátor áramellátásáról gondoskodó vezetéket. Végül szereljük össze a noteszgépet.

blank

Ne kísérletezzen otthoni javítással,

tapasztalataink azt igazolják, hogy az otthoni körülmények között a sikeres javítások aránya nagyon kevés, próbálkozásunkkal nagyobb javítási költséget generálunk magunknak. Vegye igénybe laptop hűtés szolgáltatásunkat! nagyon szívesen állunk rendelkezésére.

laptop tisztítás
laptop hűtés tisztítás
11 900 Ft
Garancia az elvégzett javításra
Arctic MX-4 el paszázunk
Leteszteljük a hűtést

Vegye igénybe szolgáltatásainkat!

LAPTOP KIJELZŐ CSERE*

Akár azonnal

Új és használt kijelzők, 1 év garancia! Raktárról!
Részletek

LAPTOP ALKATRÉSZ

Bontott és új alkatrészek

Gyári és helyetesítő töltők. Garancia az alkatrészekre, készletről azonnal.
Részletek

LAPTOP BILLENTYŰZET JAVÍTÁS*

Pótlás vagy csere

Nem működik vagy folyadék érte? Gyerek kiszerelte?
Részletek

ADATVISSZAÁLLÍTÁS

Törölt fájlok helyreállítsa

Véletlenül törölte vagy eltüntek a képek? Vírus támadás érte?
Részletek

LAPTOP PASZTÁZÁS*

Nem kompresszorral tisztítunk

Minőségi paszta! Hűtő lamella tisztítás és ventilátor portalanítás!
Részletek

LAPTOP FELVÁSÁRLÁS

Ha eladná laptopját

Piaci árak, azonnali fizetés, állapot nem számít
Részletek

LAPTOP FELÚJÍTÁS*

Ne vegyen újat

Memória bővítés és korszerűsítés, alkatrész beszerzés
Részletek

LAPTOP TISZTÍTÁS

Külső és belső

Melegszik a burkolat? Furcsán zajos és nagyon fúj a ventilátor?
Részletek

GYORSÍTÁS SSD-VEL

Lassú laptopja?

21. századi sebesség és 10x gyorsabb betöltés, nem kell hosszú perceket várni!
Részletek

WINDOWS TELEPÍTÉS*

Szakszerű installálás

Illesztő programok és segéd programok telepítése. HDD ellenőrzése.
Részletek

LAPTOP HŰTÉS TISZTÍTÁS

Akár otthon?

Szétszerelés, Pasztázás, Tesztelés
Részletek