Zsarolóvírusok

Honnan ismerhetem fel, hogy a zsarolóvírusok valamelyike megtámadta a rendszerem? Nos hamar rájöhetünk, mivel adatállományokat a vírus átnevezte és lezárta. Amelyet egy titkosító kulccsal, amely nagyon erős algoritmust használ egy 2048 bites kulccsal. Ez a brutális kulcs szinte leheletné teszi a fileok dekódolását. Ebben a kategóriában a legnépszerűbb a GANDCRAB zsarolóvírus.

zsarolóvírusok

Nagyon fontos megjegyezni, hogy a vírus a számunkra fontos államokat titkosít. Például: .jpg,.mp3.avi.xls.doc. tehát minden olyan adatok ami számunkra nagyon fontos lehet.

Fizessek a csalóknak? Voltaképpen a lényeg a következő, zsarolóvírusok alkotói fizetséget kérnek, hogy visszaállítsák az adatokat. Erre persze semmiféle garancia nincs részükről, így tehát arra kérjük, hogy NE FIZESSEN. Hiszen biztosra vehetjük, hogy nem fognak segíteni.

Támadás után

Operációs rendszerünkön a következő képre lehetünk figyelmesek. Amennyiben az itt felsorolt üzenetet követjük akkor biztosak lehetünk benne, hogy a váltságdíj megfizetése után, ami 300 – 600 € is lehet nem fogjuk visszakapni adatainkat.

váltságdíj

Bejutást követően még a következőre lehetünk figyelmesek. Fájaink átneveződtek és nem lehet megnyitni őket a szokásos módon.

Például: kedvenckepem.jpg helyett kedvenckepem.jpg.ekydrbaxtz

Valamint kapunk még egy szöveges (például EKYDRBAXTZ-MANUAL.txt) állományt minden egyes almappához ami a következő szöveges üzenet lehet:

—= GANDCRAB V5.2 =—

***********************UNDER NO CIRCUMSTANCES DO NOT DELETE THIS FILE, UNTIL ALL YOUR DATA IS RECOVERED***********************

*****FAILING TO DO SO, WILL RESULT IN YOUR SYSTEM CORRUPTION, IF THERE ARE DECRYPTION ERRORS*****

Attention!

All your files, documents, photos, databases and other important files are encrypted and have the extension: .EKYDRBAXTZ

The only method of recovering files is to purchase an unique private key. Only we can give you this key and only we can recover your files.

The server with your key is in a closed network TOR. You can get there by the following ways:

—————————————————————————————-

| 0. Download Tor browser – https://www.torproject.org/

| 1. Install Tor browser
| 2. Open Tor Browser
| 3. Open link in TOR browser: http://gandcrabmfe6mnef.onion/e3cb6c45e0ec98b9
| 4. Follow the instructions on this page

—————————————————————————————-

On our page you will see instructions on payment and get the opportunity to decrypt 1 file for free.

ATTENTION!

IN ORDER TO PREVENT DATA DAMAGE:

* DO NOT MODIFY ENCRYPTED FILES
* DO NOT CHANGE DATA BELOW

—BEGIN GANDCRAB KEY—
“Itt látható betű és számkombinációt álló titkosított megoldó kulcs”
—END GANDCRAB KEY—

—BEGIN PC DATA—
“Itt látható betű és számkombinációt álló titkosított megoldó kulcs”
—END PC DATA—

Nagyon fontos ezt fájlt nem szabad törölni!

Mivel ebben a fájlban található titkosító kulcsa mely segítségével lehetséges visszaállítani az átkódolt állomány. Tehát ez nem a vírus így ezt az fájlt csak a sikeres visszaállítás után szabad csak törölni. A bejutott vírust viszont szükséges törölni, hogy további kárt ne tudjon okozni és többek között ne terjedne tovább. Hogy milyen vírus védelmet használjuk azt a már korábban írt cikkünkben olvashat.

Visszaállítás

Abban az esetben, ha Ön is áldozattá vált és nem tudja visszaállítani a kódolt fájlokat, úgy szervizünk segít Önnek!

Mennyiben kerül? Visszaállítás költsége változó az adatmennyiségtől függően. Árat merevlemez méretéhez képest alakítottuk ki melyet a következő táblázatban soroltuk fel.

Visszaállítási árak

   Javítási idő ÁR
0 GB-tól 500 GB-ig
2 – 3 munkanap 40.000 Ft
500 GB-tól 1 TB-ig 2 – 3 munkanap 50.000 Ft
1 TB-tól – 3 TB-ig 2 – 3 munkanap 70.000 Ft
3 TB felett 2 – 3 munkanap Egyedi ár

Hol vagyunk?

Szervizünk Budapest mellet Szigetszentmiklóson található. Letitkosított adathordozókat le tudja adni személyesen nyitvatartási időben.

Hogyha nem tud személyesen eljönni szervizünkben, akkor abban esetben természetes lehetőség van valamilyen csomagküldő szolgálattal elküldeni részünkre adathordozót.

Postázási címünk a következő:

PCmentés.hu
Cím: 2310 Szigetszentmiklós, Napfény utca 9 (ABC mellett)

+36 70 605 62 70

Szólj hozzá

Your email address will not be published.

TOP

X