[vc_row][vc_column][vc_column_text]Vírusirtó, antivirus ? Ingyenes vagy fizetős legyen?

Melyik a legjobb antivirus?

Mit csináljak ha már megfertőszte a gépemet?

Honnan tudom, hogy védett vagyok?

Ehhez és hasonló jeleggű kérdésben segítünk illetve adunk tanácsot.

Vírusirtó antivirus szoftver

Kezdük az elején. Mi is az a vírus? Olyan programról beszélünk amely saját másolja át számítógépükre, hogy ott esetek túlnyomó többségében kért okoznak akár véglegesen is módosítják vagy törlik a féltve örözött dokumentumokat illetve családi fotónkat. Manapság jellemzően interneten kersztül kaphatjuk meg, de gyakori még a pl. a pendriveról is megkaphatjuk. Működésük hasonló az élővilágban fellelhető vírusokkal, ahol az elgyengült sejtbe hatol és elkezdei önmagát másolni.

Mikor beszélünk fertőzésről? Hogyan vehetem észre? Észelése nem egyszerű, mivel az esetek túlnyomó részében már amikor beüt a probléma késő és számítógéünk használhatlnné válik. Ezért érdemes mindenféle képpen használni valamilyen védelmet.

Nézzünk akkor mi a legjobb védelem! Rossz hirünk, sajnos nincs 100% -os védelem nincs, egyrészt mivel a vírus(ok) minden esetben hamarabb elkészülnek és a védelmi rendszer (antivirus szoftver felismerné), tehát ezért is beszélünk vírusvédelemről. Védelmi rendszerekről melynek a feladata, hogy a már ismert vírust kiszűrje és ne engedje be gépünkbe.

vírusirtó, antivirus

Ingyenes vagy fizetős szoftver használja? Melyiket érdemes használni? Azt kell mondjuk és a tapasztalatok is azt mutatják, hogy a fizetős szoftverek mindig jobbak, olyan plusz funkciókat tartalmaz amit az ingyenes szoftver nem. Valamint a szoftverek mögött lelkes programozok vannak és nap mint nap azon dolgoznak, hogy a védelem naprakész legyen és itt meg is választuk a sokak által már elhangozott kérdést, miért is kell fizetni a fizetős szoftverekért, többekközöt mert a dolgozonak minden hónapban ki kell fizetni a bérét és  emelett nem árt, ha még a cég egy kis profitot is tud termteni.

Melyiket vegyem meg? Kérdés nem egyszerű, itt érdemes kikérni szakember véleményét. Itt ezért most csak javíslatot tudunk adni, illetve hagyatkozni az interneten vagy szaklapokban fellelhető tesztekre.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]