logo1920x1080

H-P: 09:00 - 18:00

NYITVA TARTÁS VÁLTOZÁS!
Tájékoztatjuk, hogy üzletünk 2023.08.11.-én ZÁRVA tart. NYITÁS: 2023.08.14. 09:00-tól! PCMentés csapata! +36706056270

A szétcsúsztatható játékerőmű

Az Acer Predator elnevezésű termékcsaládja. Ritkán szokott csalódást okozni, így bizakodva vettük kézbe új gépüket, a Helios 700-at is, mely ha fel akarnánk vágni vele,

Az Acer már évek óta az egyik meghatározó szereplője a játékra kihegyezett laptopok piacának, méghozzá nem is akármilyen eredményekkel.

A kifejezetten ebbe a szegmensbe szánt Predator elnevezésű termékcsalád­juk gépeiben ritkán kellett csalódnunk. Ráadásul a gyártó mindig igyekszik feldobni valami szokatlan megoldással a modelljeit.

Hogy mást ne mondjunk, a Predator Triton 900 például forgatható kijelzővel érkezett. Ami egy gamer laptop esetében enyhén szólva sem alapfelszereltség.

Épp ezért bizakodva vetettünk egy pillantást az Acer egyik legújabb felső kategóriás modelljére, a Predator Helios 700-ra is. Specifikációit elnézve valódi szörnyetegnek tűnik, amiből hardver téren nem spóroltak ki semmit.

Ezt a kon­cepciót erősíti meg a laptop egyik legnagyobb újdonsága! A szétcsúsztatható billentyűzet is, aminek hála hatékonyab­ban lehet hűteni a gép belsejét, legalábbis papíron. És hogy hogyan szuperál ez az érdekes koncepció a gyakorlatban?Tesztünkből minden kiderül!

Félelmetes ragadozó

Az Acer Predator Helios 700 egy csúcskategóriás géphez illő, méretes dobozban érkezik. Melyben a laptopon túl ott lapul még annak téglányi méretű és súlyú töltője is. A gép már ráné­zésre masszív darab, a mérlegre rakva pedig 4,5 kilót nyom.

Egyrészt azt jelenti, hogy nem túl egyszerű feladat magunkkal hurcolni bárhová is. Viszont a nagy tömeg azt is mutatja, hogy nem spórolták ki belőle az anyagot, így az összeszerelésre nem lehet panasz.

Az Acer laptopja nem nyikorog és nem hajlik. Monitor zsanérjai sem lötyögnek, így ezen a téren minden dicséretet megérdemel a gyártó.

Ami a Predator kinézetét illeti, itt nem igazán fogunk meg­lepődni. Helios 700 ugyanis a termékcsaládra jellemző agresszív formatervet kapta meg. Letört élekkel, hatalmas hűtőrácsokkal, hátul világító Predator lógóval és mattfekete külsővel.

Már távolról ordít róla, hogy ez bizony egy szi­gorúan játékra tervezett masina. Acer mérnökei pedig nemcsak a kinézetnél, de a portok számánál sem fogták vissza magukat, így a Helios 700-ban van minden.

Kapunk 3 db USB 3.1-es és egy USB-C csatlakozót! De nem hiányzik a gépből a Thunderbolt 3, a mikrofon és fejhallgató bemenet. Valamint az Ethernet csatla­kozó, a DisplayPort vagy a HDMI kimenet sem.

A Szörnyeteg elszabadul

A Helios 700 már kinézetre is elég tiszteletet parancsoló jószág. Tisztelet pedig csak tovább fog növekedni, ha vetünk egy pillantást a belsejére is. Mint a bevezetőben már említettük, felszereltsége enyhén szólva is brutálisnak mondható.

A gép lelkét egy kilencedik generációs, nyolcma­gos Intel Core i9-998OHK processzor jelenti. A mérnökök pedig emellé hozzácsaptak még 64 GB RAM-ot és egy GeForce RTX 2080-as videokártyát is.

Adataink tárolásáról két egyte-rás, RAID-o-ba kötött SSD, valamint egy szintén egyterás hagyományos merevlemez gondoskodik. A 17 colos kijelző pedig bár „csak” full HD felbontású, de cserébe 144 Hz-es kép­frissítésre is képes, valamint G-Sync-kompatibilis.

Talán mondanunk sem kell, hogy ezzel a hardverrel a leg­újabb játékok is könnyedén futtathatók full HD felbontá­son. A magas grafikai beállításokkal, legtöbbször akár 144 fps-sel is. Így bármivel terheljük meg a Helios 700-at, az jó eséllyel nem fog kifogni rajta.

A teszt során a játé­kok közül a COD: Modern Warfare-t, a Borderlands 3-at és a NFS: Heatet próbáltuk ki. Míg a klasszikusabb címek közül a GTA 5-öt, a Witcher 3-at és a Titanfall 2-t. Nyüstöltük egy kicsit, de természetesen egyik program sem tudta két vállra fektetni az Acer laptopját.

144 Hz-es monitor

Érdemes azt is kiemelni, hogy a 144 Hz-es monitor miatt a Helios 700 akár kompetitív játékokhoz is jó választás lehet. Egy-egy kiélezett meccs során sokat számíthat a jobb képfrissítés.

Ilyen komoly hardver ilyen kicsi helyre pakolva persze durván melegszik. De nem kell kétségbeesni, mert a Hyper-Drift Keyboard képében az Acer erre is kínál megoldást.

Ezt a gyakorlatban úgy kell elképzelni, hogy a Helios 700 billentyű­zete egy könnyed mozdulattal előrehúzható. Így pedig feltá­rul két hatalmas ventilátor, illetve a gép Gorilla Glass mögé rejtett hűtőrendszere.

Ezzel növelve meg a hűtés teljesít­ményét. A rendszer pedig tökéletesen működik a gyakorlat­ban.

A billentyűzet széthúzása után érezhetően csökken a gép belső hőmérséklete, bár ezt persze nem árt figyelembe venni. Mivel ilyen esetekben a Helios 700 valami eszméletle­nül hangos lesz. És igen erősen fújja is a levegőt mindenfelé -de hát valamit valamiért.

Amit fontos még kiemelni! A turbózás lehetősége: amennyiben ugyanis szétcsúsztatjuk a billentyűzetünket, úgy lehetőségünk lesz túlhajtani a processzort és a video­kártyát. Ezt végez­hetjük manuálisan is, de ha nem szeretnénk ilyesmivel bíbelődni, akkor sincs minden veszve.

A Helios 700 szeren­csére egy beépített Turbó gombbal érkezik, amit megnyomva automatikusan felpörgethetjük a hardvert, ameny-nyiben a helyzet úgy követeli meg.

A tökéletes játékos?

Az Acer Predator Helios 700 tehát kívül-belül egy valódi gamer laptop, ami mellett hiba lenne szó nélkül elmenni. Komoly hardverét nem igazán tudja egyetlen mai program sem megizzasztani, még a legmagasabb grafikai beállítások sem.

Ráadásul a szétcsúsztat­ható billentyűzetnek hála attól sem kell félnünk, hogy valami odabent túlmelegedne játék közben. Persze a Helios 700 elég nehéz és zajos.

Arról nem is beszélve, hogy akkumulátorról jó, ha egy órát üzemel. De igazából ezek a játékra kihegyezett lap­topok általános jellemzői. Meg legyünk egy pillanatra teljesen őszinték! Aki ilyen gépet vesz, az jó eséllyel játszani szeretne vele, nem csendben és diszkréten cipelni mindenhová.

Ami viszont komolyabb visszatartó erő lehet egy vásárlás során, az a gép ára. Nálunk járt, full extrás változatért ugyanis hazánkban több mint 1 millió forintot kérnek, ami, akárhogy is nézzük, nem kevés pénz.

De ha valaki ekkora összeg kiadását is megengedheti magának, és szeretne egy játékra kihegyezett laptopot- venni! Akkor a Helios 700-at bátran ajánljuk figyelmébe! Hiszen ebben a gépben minden megvan!

Ár:

Ajánlott fogyasztói: 1 499 900 HUF De nagyábból mit is kapunk ezért? Egy NVIDIA GeForce RTX 2080-at, 1920 x 1080 FHD kijelzőt, 1TB-ás HDD-t valamint jogszizta Windows 10 Home rendszert. És persze a megszokott 3 év garanciát. SKU: NH.Q4YEU.020

Vélemény, hozzászólás?