SSD bővítés gyorsítás

Napjainkban már szinte elengedhetetlen, hogy eszközünk gyors legyen és ne kelljen több percet várni a programok betöltésére, ezért ez a hibajelenséget egy SSD bővítés megoldja. De tapasztalhatjuk mobil eszközeinken, hogy már kopogtad a mobil hálózatok legújabb generációja. Így tehát fontos, lehet az is, hogy ne csak a telefonunk legyen gyors, hanem notebookunk azzá váljon. Ennek következtében egy új vagy akár egy 10 éves laptop,  SSD gyorsítás jelentősen megváltoztatja gépünk működését.

Felgyorsult világunkban szinte mindenkinek az a legfontosabb, hogy minden azonnal történjen… azonnal hozzák ki az étteremben a friss, meleg ételt vagy azonnal a bekapcsolás gomb megnyomása után induljon el a számítógépünk. Nos, cikkünkben az utóbbiról lesz szó…

ssd bővítés gyorsítás

HOGY MI IS AZ SSD BŐVÍTÉS?

Hogyan javítsunk vagy gyorsítsuk hogy „fittebb” legyen a laptopunk vagy az asztali számítógépünk? Igazából tarthatod teljesen üresen is a gépedet, hiszen sokak szerint, ha nincs, mi leterhelje, akkor nagyon-nagyon gyors lesz, azonban ez egy hatalmas tévhit. Nem az adatok mennyisége határozza meg, hogy gyors vagy lassú az eszközöd sebessége, tehát akkor mi okozhatja a lassúságot?

Több oka is lehet, pl. az egyik, ami biztosan lassítja Operációs rendszerek napi szintű szoftverfrissítése vagy egyéb feltelepített szoftverek működése. Ilyenek pl. vírusirtó, irodai szoftverek egyéb karbantartó programok összessége.

MIÉRT LASSÚ…?!

Mivel már nem kilobytokban beszélünk, hanem terrabytokban, ezért az Operációs rendszerünk nem tudja olyan gyorsan feldolgozni a kapott frissítést, és ha még emellett HDD-én (merevlemezen) fút az Operációs rendszerünk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy lassabb lesz a gép működése.

HOGYAN ÉRHETJÜK GYORSÍTÁST?

Mi az az SSD bővítés? Teljes nevén Solid State Drive, vagy magyarul úgy fordíthatjuk, hogy félvezető alapú meghajtó. Az SSD egy mozgó alkatrészek nélküli tároló eszköz, mely azáltal, hogy nem tartalmaz mozgó részt kevésbé sérülékeny, mint az egyéb merevlemezek, vagy hajlékony lemezek. Azonban igaz, hogy alapvetően ez egy tároló eszköz, legtöbben mégsem tárolásra használjuk, csupán gyorsító eszközként a meglévő tároló rendszerünk mellé, pl. a merevlemezzel összekötve.

Számos előnnyel rendelkezik ez a kis szerkezet, néhány közülük:
– sokkal rövidebb lesz az indulási idő
– akár több tízszeresére is nő az írási és olvasási sebesség
– írás: 33 mikroszekundum, még merevlemezeknél ez 5,5-12 miliszekundum is lehet
– olvasás: 12,5 mikroszekundum, még merevlemezeknél az íráshoz hasonlóan ez 5,5-12 miliszekundum is lehet
– alacsonyabb lesz az áramfelvétel, illetve kisebb a hőtermelés, és a legjobb, hogy szinte nulla zajjal megy a gép
– kis helyen elfér, kis mérete miatt
– mechanikailag tökéletesen megbízható, mivel képes elviselni a legtöbb külső hatást

SSD GYORSÍTÁS HÁTRÁNYA?

Azonban sajnos hátránya is van, bár jóval rövidebb a lista, csupán egy említésre méltó dolog:

az újraírások száma korlátozva van, de persze elég nagy számról beszélünk, így nem gondoljuk, hogy ez nagy hátrány lenne – korábban 3000-10 000-szer volt írható, manapság ez akár az 5 milliót is elérheti – átlagos felhasználás mellet ez 8-10 évet jelent.

Ha fontos számodra is, hogy gyors és megbízható legyen a géped, ha dolgozol vele, sok adatot tárolsz rajta, mindenképpen érdemes beszerezned egy jó fajta SSD-t.

Megfelelő SSD bővítés beszereléséhez szívesen nyújtunk segítséget keress minket bizalommal.
+36 70 605 62 70

TOP

X