Profi módon szerelünk

laptop szervizHardver, szoftver vagy netes probléma? A legtöbb gondot néhány perc alatt elháríthatjuk.

„Próbáltad már ki- és bekapcsolni?”

Bármennyire is magától értetődőnek tűnik, sokszor előfordul, hogy fél órája lázasan keressük a hiba okát, és próbáljuk megjavítani a gépünket, mobilunkat, tabletünket stb., pedig egyetlen újraindítás is elegendő volna.

Tehát szakértőnk első TIPP-je amely talán sok problémától és költségtől megkíméljük magunkat.

TIPP! Ha tehát olyan hibába botlunk, aminél nem látjuk a megoldást, vessük be az újraindítási trükköt – meg fogunk lepődni, milyen sokszor hatásos!

Legmegbízhatóbb a
térségben!

Számítástechnikai szaküzlete és szervíze!
Részletek

Márkafüggetlen
laptop szerviz!

Bármilyen laptopot és PC-t javítunk!
Részletek

Bevizsgálási díj
NINCS!

Csak sikeres javítás után kell fizetni.
Részletek

Mit tegyek ha tönkrement laptopom?

Mikor kell feltétlenül PCmentés.hu laptop szerviz  mellett dönteni, különösen, ha már nem garanciális készülékem. Eláruljuk, hogy hogyan javíthatjuk ki a kisebb hibákat akár otthoni körülmények között!

HÍVJA LAPTOP SZERVIZÜNKET!
+36 70 605 62 70

Meghibásodások tünetei és okai

Notebookoknál gyakran nehéz a hiba eredetet kideríteni – különböző diagnosztikai eljárásokkal kell egymás után behatárolni a lehetséges okokat. Hogy a hiba otthon javítható-e, az a noteszgép felépítésétől és a konkrét modelltől függ.

Laptopok egyre jobban megelőzik a hagyományos PC-ket. Azért olyan közkedveltek, mert esetükben egy számítógép minden perifériával és akkuval együtt egy kompakt házban kap helyet. Az integráció magas foka azonban növeli az esélyét a meghibásodásnak, és komolyan megnehezíti a javítást.

Az egyre vékonyabb és könnyebb laptopok trendje kiélezi a helyzetet: a szabványos alkatrészek helyett különleges vagy az alaplapra forrasztott összetevőket használnak, a barkácsbarát csavarokat ragasztóval pótolják, és a súlytakarékos konstrukció ritkán a legrobusztusabb.

Inkább új vagy javíttassam?

Ezért sok notebooktulajdonos már semmilyen javítási kísérletbe nem mer belekezdeni. A magas költségek és a gyártói támogatás hosszú átfutási ideje miatt – akik megtehetik – inkább vesznek egy újat. Holott sok meghibásodást magunk is helyrehozhatunk – vagy legalábbis igénybe vehetjük hozzá egy márkafüggetlen laptop szerviz valamelyikét, melyet internetes kereséssel minden nagyobb városban találunk.

Ha kevés negatív visszajelzést látunk egy cégnél, érdemes egy pillantást vetni a honlapjukra. Amennyiben az ott látottak is bizalomgerjesztőek, akkor célszerű megejteni egy telefonhívást vagy látogatást: a személyes beszélgetés során írjuk le a hibajelenséget, és a reakciókból sokat megtudhatunk arról, kikkel van dolgunk. Egyértelmű pozitívum, ha a PCMentés.hu szerviz ingyen vállalja a diagnózist, vagy árajánlatot is ad. Ha a műhely díjat számol fel a felmérésért, legalább arra figyeljünk, hogy később a javítási költségekből levonja azt.

PCMentés.hu szerviz vagy Csináld magad?

A tipikus hibákat, azok diagnózisával és javítási kilátásaival, a mellékelt táblázatunkban foglaltuk össze. Ha például már semmi sem megy – se kép, se hang, és nem világítanak a LED-ek –, azt okozhatja egy meghibásodott ki-/bekapcsoló gomb, vagy a tönkrement áramellátás (akku/aljzat). A hibajelenség okától függ, hogy a probléma megoldható egyszerűen otthon, vagy a notebookot szervizbe kell vinni.

A vendéglátóinkhoz beérkező munkák lefedik a teljes palettát: az ötéves, szupermarketben vásárolt notebooktól kezdve,
amelyet a tulajdonosa tovább akar használni, mert mindent a saját igényei szerint állított be rajta, a szinte új MacBook Próig amelyet egy kisebb Latte Macchiato-baleset ért, de a gazdájának a lehető leggyorsabban ismét szüksége van rá. Garancia ide vagy oda, a gyártói támogatás gyakran túl lassú a felhasználói igényeknek. Ahogy a cég tulajdonosától megtudtuk: „A leggyakrabban a merevlemezek, a kijelzők, a zsanérok és a tápegységaljzatok mennek tönkre”.

Egyesek azonban a lerobbant akkuval is a szervizbe jönnek, holott azt gyerekjáték lenne kicserélni.

TIPP! Ha bármelyik szolgáltatás mellett dönt akkor Mi minden javításra garanciát vállalunk

Tünet Hiba feltárása Javítás módja Javítható otthon?
Bekapcsolás után nem történik semmi Akku nélkül megy? Akku: érintkezések tisztítása, csere Igen
Működik a ki-/bekapcsoló (laza/beragadt)? Kapcsoló cseréje Nem
(Forduljon laptop szervizünkhöz)
Rendben van a tápcsatlakozó-aljzat a szerviz foglalkozzon (mozog, laza a csatlakozó)? Aljzat cseréje
Bekapcsol, de nem indul el az oprendszer USB-kulcsról Live Linuxszal bootol?
Ha igen: HDD hiba
1. HDD-csere Igen (ulrabook SSD-vel: szerviz)
2. Adatmentes a régi HDD-ről Külső USB-s házra kötve, pl. Recuva-val (szükség eseten forduljon szervizünkhöz)
Lefagyások működés közben Mindig egy bizonyos program futtatásakor? Program és oprendszer frissítése, felesleges program eltávolítása Igen
Mindig egy bizonyos hardver működésbe lepésekor? Illesztőprogram frissítése.
USB-nél: másik portokat kipróbálni
Túl hangos/ túl lassú Terhelesre/hosszabb működés után? CPU/GPU-ventilátor tisztítása Jobb szervizre bízni
(Forduljon szervizünkhöz)
Akku-üzemidő túl rövid Feladatkezelő: futnak háttérfolyamatok? Eltávolítani/letiltani Igen
Elöregedett az akku? Újrakalibrálni
(100%-ig lemeríteni és feltölteni)
Mechanikus sérülések Esés
(burkolat-/kijelzősérülés), zsanér elhasználódása
Burkolat: esetleg ragasztani.
Kijelző: ha törött csere.
Zsanér: többnyire kitört a fedélből
(ragasztani vagy új fedél)
Nehéz, jobb szervizre bízni
(Forduljon laptop szervizünkhöz)
Tönkre ment billentyűzet
(nem működő gombok)
Cserebillentyűzet beszerzése
és beépítése
Igen
(szükség eseten forduljon szervizünkhöz)

HA ELAKADT!
+36 70 605 62 70

PCMentés.hu Szigetszentmiklós laptop szerviz előnyei

⇒ Ügyfélként könnyen dönthetünk az elsőbe nyomásra,
⇒ Személyes beszélgetés közben meg is kereshetjük a hibát a készüléken.
Elmaradnak a beküldessél járó költségek, munka és átfutási idő. Ha ehhez meg a
Méltányosak feltételek és tanácsadás
Kevés az interneten a negatív értékelés (vigyázat, ilyenek a konkurenciától is származhatnak), semmi sem szól ellene, hogy kiadjuk a megbízást.
Ha érzékeny vagy értékes adatok vannak a lemezen, akkor Ön dönt, hogy előzőleg készít adatmentést, vagy a PCMentés.hu szerviz intézze az adatok kezelését, melyet feláras szolgáltatás keretein belül Adatmásolás címén végzünk.

Bevizsgálási díjjak

Készülék típusa Bevizsgálási díj
Laptop – Notebook 0 Ft
Személyi számítógép (PC) 4 500 Ft
Nyomtatók 4 500 Ft
Tablet – Telefon 4 500 Ft
GPS 0 Ft

Árak

Szolgáltatás Javítás összeg
Laptop tisztás | AKCIÓ 13 500 Ft helyett 6 500 Ft
Operációs rendszerek telepítése 8 000 Ft
Sürgős Operációs rendszerek telepítése (3 – 6 óra) 13 500 Ft
Alaplap javítás (BGA, zárlat javítás) 32 500 Ft

Következő listában felsorolunk pár gyakran felmerülő laptop szerviz költségeit. Részletekről bevizsgálási, valamint javítási időről az esetleges feláras szolgáltatásokról például (sürgős azonnali bevizsgálásról) következő oldalunk tud tájékozódni. >>> Átirányítás az oldalra

Használt és új laptop alkatrészek továbbá webáruházunkban megtalálható majd minden márkához eredeti és új laptop töltő

FONTOS! A kijelzővel való munkát jobb, ha a laptop szervizünkre bízzuk.

Javítás: dolgozzunk módszeresen

A szétszerelés sorrendjére és az eljárás módjára vonatkozóan egy profi a tapasztalatára hagyatkozik, amely nekünk otthoni barkácsolóként hiányzik. Ezért a javítás előtt gyűjtsünk be minél több információt.

A közösségi videó megosztó portálon gyakran találhatunk részletes és alapos videókat a legkülönbözőbb notebooktípusokhoz, amelyeket a modellnév és „teardown” (szétszedés) szó kombinációjával találhatunk meg. Legjobb, ha javítás közben is készenlétben áll egy számítógép vagy tablet a videóval. Ha nem találunk útmutatót,
akkor óvatos tapogatódzásra van szükség: a ház szétszereléséhez oldjuk ki az olyan részeket, mint a rendszerfedél és az akku, valamint minden látható csavart, amelyek ezeket összetartják.

TIPP! Laptop szervizünkben minden javítás után elindítjuk a számítógépet, és minden hardverelemét letesztelik.

Ez egy gyakori és rendszeresen félrediagnosztizált problémára is érvényes: a tönkrement zsanérra. A zsanérok fémből vannak, és szinte elpusztíthatatlanok – cserébe azonban gyakran kitörnek a burkolatból, amelynek a lágy műanyagához csak néhány csavarral vannak rögzítve. A szerelők a csavarmenetet nagy szilárdságú kétkomponensű ragasztóval rögzítik újból a műanyaghoz, utána újból ráhelyezik a csuklópántot, és a becsavarozás után ismét mindent ragasztóval rögzítenek.

Ha például ilyenkor a hang/fejhallgató bemenet, valamelyik USB-csatlakozó vagy egy gomb nem működik, nyilvánvaló, hogy nem sikerült megfelelően visszailleszteni. Akár szervizben, akár otthon ilyenkor mindent elölről kell kezdeni. Ehhez még egy utolsó tipp a szakembertől:

TIPP! Ha elakadt, tegye félre az egész javítást, és bízza a PCMemtés.hu laptop szerviz -re a javítást.

Halásztelek mellett vagyunk

Amennyiben nem helyi lakos és helyben nem talál megbízható laptop szerviz műhelyt akkor nem is kell tovább keresni, hiszen Halásztelek közelében vagyunk és személyautóval gyorsan meg lehet közelíteni műhelyünket. A következő térkép segítségével láthatja a körülbelüli utazási időpontot.

Szigethalom és Tököl szomszédságában

Mint ahogy a fentebb is jól látható a környékről nagyon könnyen és gyorsan meg tudja közelíteni üzletünket. Nincs is ez másképp sem ha Szigethalom, valamint ha Tököl városából érkezne hozzánk. Amennyiben kényelmi szempontból nem tud eljönni hozzánk, akkor abban az esetben el tudja jutatani a javítandó laptopot valamilyen futár szolgálattal.

Cím ahová a készüléket küldheti:

PCMentés.hu 2310 Szigetszentmiklós, Napfény utca 9 (ABC mellett)

Segítünk ide találni!
+36 70 605 62 70

Azonnal segítségre van szüksége?

Műhelyünk a PCMentés.hu laptop szerviz budapest régiójában vállalja felár ellenében, hogy akár azonnal, de leghamarabb egy és három óra alatt bevizsgálja hibás eszközét. Ez nem azt jelenti, hogy ez idő alatt el is készül. Kiemelten szeretnénk tájékoztatni, hogy a javítási idő ettől eltér, tehát Ön javítandó készüléket előrébb vesszük a szerviz listán. Szolgáltatás bruttó 10 000 forint összeg kifizetés után vehető igénybe.

FONTOS! Ismét lényeges, hogy a díjat akkor ki kell fizetni, ha Ön úgy dönt, hogy nem kéri az bevizsgálás során tapasztalt hiba javítását.

Házhoz megyünk?

Szeretnénk tájékoztatni, hogy kollégáink helyszínen nem javítanak, de készséggel állunk rendelkezésére abban, hogy egy egyszeri oda és vissza szállításban tudunk segíteni. Amennyiben Ön Szigetszentmiklós vonzáskörzetében (10 km) lakik akkor abban az esetben semmiféle díjat nem felszámolunk fel szervizünkben szállítás kapcsán.

CP20170360