Laptop Szerviz

Laptop, notebook, netbook javítás


Laptop szerviz, ahol gyártótól és típustól függetlenül vállaljuk minden laptop, notebook, netbook alaplapi szintű és egyéb javítását. Vállaljuk továbbá törött tápcsatlakozó, USB, LAN, modem csatlakozó cseréjét, valamint alaplapi zárlatok, túlfeszültség okozta meghibásodások, töltés vezérlő és töltő áramköri hibák, illetve egyéb alaplapi meghibásodások javítását. Tapasztalt szervizes kollégáink minden esetben alapos diagnosztikát végeznek a javítás megkezdése előtt, és előzetesen árajánlatot adnak Önnek a várható költségekről. A bevizsgálás minden esetben ingyenes, akkor is, ha Ön nem kéri a javítást! Természetesen az elvégzett szervizes munkáinkra garanciát vállalunk, ami minden esetben 6 hónap.

laptop notebook szerviz szigetszentmiklós

Javítási árak?

Hibajelenség

Mennyi idő a javítás?

Mennyibe kerül?

Garancia

Laptop tisztitás AKCIÓ!!!1-2 munkanap9000 Ft helyett  4500 Ft1 hét
Operációs rendszer újratelepítés!1-2 munkanap8000 Ft1 hét
Integrált videokártya (BGA IC javítás) csere2 hét38 000 Ft12 hónap
 Töltő csatlakozó cseréje1-2 munkanap15 000 Ft6 hónap
USB, LAN, Audio csatlakozó cseréje1-2 munkanap12 000 Ft6 hónap
Alaplapi zárlatok, töltő áramköri hibák javítása1-2 munkanap19 000 Ft6 hónap
Laptop kijelző cseréje (törött, hibás)1-2 munkanapEgyedi ár6 hónap
Laptop billentyűzet cseréje (beázott, hibás)1-2 munkanapEgyedi ár6 hónap
Memória csere/bővítés1-2 munkanapEgyedi ár6 hónap
HDD/SDD csere/bővítés1-2 munkanapEgyedi ár6 hónap
CD/DVD meghajtó cseréje1-2 munkanapEgyedi ár6 hónap
Laptop ventilátor cseréje1-2 munkanapEgyedi ár6 hónap
Törött zsanér, műanyag elemek cseréje1-2 munkanapEgyedi ár6 hónap

laptop szerviz szigetszentmiklos 1

Laptop videokártya (BGA) javítás


Napjainkban a legtöbb laptop, notebook és netbook a videokártya meghibásodása miatt megy tönkre. Első sorban a videokártya meghibásodását a gyártók spórolása, a laptopokon futtatott grafikai programok (játék, photoshop) és a nem megfelelő hűtés okozza.

A leggyakrabban előforduló videokártya problémára utaló hibák


  • A laptop bekapcsol, de nem ad képet: Általában a ledek világítanak, a ventilátor felpörög, de fekete a képernyő.
  • Használat közben szétesik, darabos a kép: A kijelzőn csíkozódás látszik, a kép szétesik, esetleg duplikálva jelenik meg.
  • Bekapcsolás után sípolás: A laptop bekapcsolása után több sípoló hangot ad (3-4) és fekete képernyő.

A fent leírt problémák az esetek 90%-ban az alaplapra integrált (forrasztott) videokártya cseréjével orvosolhatóak. Szervizünkben vállaljuk minden videokártya hibás laptop javítását, 6 hónap teljeskörű garanciával.

laptop szerviz szigetszentmiklos 2

Miért lehet jelentős árkülönbség a videokártya javítással foglalkozó szervizek között?


Tapasztalataink szerint sajnos a legtöbb olcsó árakkal dolgozó szerviz, vagy “szakember” nem rendelkezik a megfelelő technikai háttérrel a laptopok videokártyáinak javításhoz, ezért sokszor pár ezer forintos hőlégfúvók használatalával melegítik újra az alaplapon található videchipet (ezt a technikát szakmán belül ún. “reflow”-ként is emlegetik). Bár ez a megoldás valóban jelentősen olcsóbb, az esetek 99%-ban nem eredményez hosszútávú megoldást (maximum 1-2 hónap), de gyakran akár, komolyabb, javíthatlan károkat is eredményezhet.

Tapasztalataink szerint sajnos a legtöbb olcsó árakkal dolgozó szerviz, vagy “szakember” nem rendelkezik a megfelelő technikai háttérrel a laptopok videokártyáinak javításhoz, ezért sokszor pár ezer forintos hőlégfúvók használatalával melegítik újra az alaplapon található videchipet (ezt a technikát szakmán belül ún. “reflow”-ként is emlegetik). Bár ez a megoldás valóban jelentősen olcsóbb, az esetek 99%-ban nem eredményez hosszútávú megoldást (maximum 1-2 hónap), de gyakran akár, komolyabb, javíthatlan károkat is eredményezhet.

laptop szerviz szigetszentmiklos 4

Laptop tisztítás, hűtés problémák javítása


Általánosságban elmondható, hogy az informatikai eszközök nem igazán szeretik a meleget. Laptop esetében a probléma elsősorban a nem megfelelő légáramlás vagy a ventilátor hibája lehet. Az ilyen esetekben a hőmérséklet növekedésével arányosan nő az egyes vezetők elektromos ellenállása, így csökken a rendszer hatékonysága. Ha nem megfelelő a hűtés, a túlzott melegedés kezdetben lassulást, rosszabb esetben komoly károkat okozhat, esetleg a processzorban található védelem miatt a készülék ki is kapcsol.

A probléma a laptop teljes tisztításával, karbantartásával orvosolható. Szerviz szolgáltatásai között természetesen a teljes körű tisztítás is szerepel; kollégáink szakszerűen szétszedik a készüléket, majd minden alkatrészét portalanítják, elvégzik külső és belső tisztítását, a processzor hőelvezetésének megújítását, újra pasztázását. Ez a tisztítás akár 1 évvel is megnövelheti a laptop élettartamát.

Laptop kijelző javítás, csere


A kijelző egy igen érzékeny pont laptopunkon, ezért gyakori eset, hogy leejtés, nyomás, ütés, vagy esetlegesen a billentyűzeten felejtett toll, egér, vagy egyéb külső eszköz vagy körülmény hatására a kijelző bereped. Ezt a hibát minden esetben a kijelző cseréjével tudjuk orvosolni.

laptop szerviz szigetszentmiklos 5

Rövid segítség a gyakran előforduló kijelző hibák megállapításához


  • Halvány fényerő: az ilyen jellegű hibákat régebbi gépeknél általában az inverter hibája szokta okozni. Előfordulhat még, hogy a szalagkábel törik meg egy vagy több ponton. Gyakori hiba ezen kívül, hogy a kijelzőben lévő fénycső elöregszik, ennek egyik tipikus jele lehet a kijelző piros színűvé válása. Ez a hiba csak a kijelző cseréjével orvosolható. Ritkább esetekben az alaplapról nem jut fel a feszültség az inverterig, de ez laptop szervizünkben a legtöbb esetben javítható.
  • Homályos, foltos kép: általában a kijelző hibája, ritkább esetekben videokártya hiba.
  • Vízszintes csíkok: általában videokártya hiba.
  • Függőleges csíkok: általában a kijelző vezérlése hibásodik meg, csak kijelző cserével javítható.
  • Fizikai sérülés (karcok), betört kijelző: Csak a kijelző cseréjével javítható.
  • Szétesett, darabos kép: általában videokártya, ritkább esetekben szalagkábel, vagy a kijelző hibája.

laptop szerviz szigetszentmiklos 6

DC-Tápaljzat, tápcsatlakozó csere


A laptop töltésére szolgáló töltő csatlakozó feszítésre, ütésre, külső behatásra nagyon könnyen kitörhet, ez laptopok esetében gyakori probléma. Amennyiben a laptop csak a töltő csatlakozó mozgatására, vagy csak egy bizonyos pozícióban hajlandó tölteni/bekapcsolni, akkor nagy valószínűség szerint a laptop DC csatlakozója szorul cserére. A rossz érintkezés miatt a csatlakozó és az alaplap között megnő a feszültség, a csatlakozó környékén az alaplap melegszik, megég, sőt nagyobb teljesítményű laptop esetén még a készülék műanyag váza is megolvadhat. Lehetőség szerint ne használjuk laptopunkat hibás DC csatlakozóval. Ha a tápcsatlakozó törött, a gépet az akkumulátor eltávolításával és a töltő kihúzásával áramtalanítsuk, ugyanis a csatlakozóból kitört fém darabok súlyos alaplapi zárlatokat okozhatnak.

Laptop billentyűzet javítás, csere


A laptop billentyűzetek esetében a leggyakrabban előforduló hiba, hogy egy véletlen folyamán folyadék (sör, bor, kávé) kerül a klaviatúrába. A legfontosabb ilyen esetekben, hogy távolítsuk el az akkumulátort, és kapcsoljuk ki a laptopot, mert ha tovább szivárog a billentyűzeten a folyadék, az akár az alaplapon is súlyos zárlatokat okozhat. A folyadék hatására általában azonnal, vagy kis idővel a baleset után a billentyűzeten több gomb is működésképtelenné válik, ezt pedig ebben az esetben egyértelműen a fóliák között létrejött oxidáció okozza.

A laptop billentyűzet vezérlése 3 rétegből áll, ún. fóliákból tevődik össze. (Felső vezető fólia, elválasztó, alsó vezető fólia), ezért a billentyűzet javítása még elektronikában jártas szakemberek számára is gyakorlatilag lehetetlen feladat. Ilyen esetekben a laptop billentyűzet cseréje jelenti a végleges megoldást. Javasolt a folyadék beömlése után azonnal laptop szervizbe vinni a laptopunkat, mert az esetleges alaplapi és egyéb alkatrészeken előforduló oxidációkat minél hamarabb meg kell szüntetni.

laptop szerviz szigetszentmiklos 7