[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Laptop hűtő kell vagy sem? Könnyen melegszik, és forró levegőt fúj ki magából a laptopod? Esetleg random lekapcsol? Mi lehet ennek az oka? Mennyire kell megijedni, ha ilyet tapasztalunk? És a legfontosabb kérdés, hogy mi a teendő ekkor?

 

Laptop hűtő védelme, avagy hogyan előzzük meg a bajt?

Milyen a laptopod állapota? Azt biztosan elmondhatjuk, hogy az a legjobb, ha olyan laptopod van, ami melegedéskor lekapcsol. Igaz, hogy abban a pillanatban ez szörnyen bosszantó tud lenni. Főleg, ha nem mentettük el az éppen szerkesztett dokumentumot, de hidd el ez jó neked, hogy lekapcsol a géped! Ez már a laptop hűtő problémára ad jelet. Ezzel megelőzi az esetleges komolyabb sérüléseket a géped belsejében. A technika fejlődésének köszönhetően manapság szinte már csak ilyen gépek találhatóak a piacon.

 

LAPTOP karbantartási akció!

Készület szétszereljük, hűtőborda és processzor már már megkövesedett hőátadó pasztát kicseréljük, laptop hűtő lamellákat és a belső összetartó csavarokat, különös tekintettel az LCD zsanértartó csavarokat ellenőrizzük, meghúzzuk.

Szolgáltatási árak

 Erős „traktor” hang társul a forró levegőhöz?

 

Azonban nem csak a melegedése jelzi a problémát – rendszerint egy erős „traktor” hang társul a forró levegőhöz. Minél hangosabb laptop hűtő és folyamatosabb ez a hang annál közelebb vagy a komoly problémához. Így amint meghallod érdemes szervizeltetni a gépedet, és nem megvárni azt, hogy elviselhetetlen legyen számodra is és a laptopod számára is ez a szörnyű hang. Azonban, ha hirtelen teljesen elhallgat az nem a javulást jelenti sajnos, hanem azt, hogy leállt a ventilátorod.

 Ne várja meg a hibát!

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy azt várják, hogy majd magától megoldódik alaptop hűtő probléma, hiszen a gép működik (egy darabig) a kellemetlenségek ellenére.
Viszont Te ne kövesd el ezt a hibát, hiszen minél hamarabb látja szakember annál könnyebben megoldható a gond.

 Na de miről is van szó?

 

Ha ezeket a tüneteket észleled és melegszik a laptopom?
A megoldás nagyon egyszerű, és megelőzhető. Ahogy minden kicsiny világunkban, így a laptop hűtő ventilátora is koszosodik, porosodik, és sajnos nem szakember lévén nem tudjuk ellenőrizni, hogy éppen milyen állapotban van a hűtőnk, így ha már „elég” port szedett össze kénytelen jelezni ezt számunkra.
Nem ajánlott otthon szétszedni, és bele nézni, mivel a laptopban nincs elég hely ahhoz, hogy jól elkülönüljön a hűtés a többi alkatrésztől így könnyen megsérthetünk más részét a szerkezetnek ezzel nagyobb gondot okozva.

 Mi nem kompresszorral tisztítunk!

Készület gondosan szét és összeszereljük, mit ha csak a sajátunk lenne!

 Mikor forduljak szervízhez?

 

Érdemes már az első jeleknél szervizbe vinni a gépet, mivel a laptop elégtelensége miatt keletkező forró levegő károsíthatja a videokártyát, és egyéb vezérlő IC-ket, a készülék ekkor már be sem kapcsol.
Persze egy jó szerelő előtt kevés lehetetlen van, így jó eséllyel még ebből az állapotból is vissza tudja hozni számítógépünket, azonban jóval borsosabb árért mintha az elején vittük volna el.
De a legjobb, ha nem is várjuk meg a tünetek jelentkezését, hanem félévente kitisztíttatjuk megelőzve ezzel a káros ventilátor porcicák kialakulását valamint a laptop hűtő is fellégezik.

 


 Lassú laptopja? Váltson SSD-re!

 

Napjainkban már szinte elengedhetetlen, hogy eszközünk gyors legyen és ne kelljen több percet várni a programok betöltésére.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük