Használt laptop

Használt laptop hirdetéseket böngészni mindig nagy élvezet: rengeteg, végletig elhasznált gép fotóján lehet szörnyülködni.

Persze nagy ritkán szuper vételbe is belefuthatunk. Ehhez persze egy adag szerencse és még több kitartás kérdése.

De nem árt óvatosnak lenni, és még a legártatlanabb eladó gépét is alaposan letesztelni vásárlás előtt.

Használt laptop megoldás?

Annak aki ezt a hosszas és sokszor komoly technikai háttérkutatást igénylő munkát szeretné átugrani, ezért kitaláltuk az ellenőrzött forrásból származó használt laptopok értékesítést.

Olyan használt laptop ajánlunk üzletünkben, amelyeket szervizünk szerezte be, és vizsgálta át. Így garanciát és számlát is adunk készülék mellé, mintha csak egy új eszközt vásárolt volna. Ez persze némi felárral jár, ám ezért számon kérhetőek vagyunk és garancia és jár a készülékhez.

Eladó használt laptopok

Acer Aspire E5 571

(0)
99 900 Ft 89 900 Ft

Lenovo IdeaPad G500 20236 laptop

(0)
79 900 Ft 47 900 Ft

Dell Inspiron 15R 5537 | kék

(0)
149 900 Ft 109 900 Ft

DELL Inspiron 15R 5537 | szürke

(0)
149 990 Ft 129 990 Ft

Dell Inspiron M5010 laptop

(0)
69 900 Ft 49 900 Ft

Lenovo B50-70 laptop

(0)
74 900 Ft 57 900 Ft

Acer Aspire E1 530G

(0)
89 990 Ft 79 990 Ft

Cseréljük a komponenseket!

laptop szerviz szigethalom

Szervizünk értékesítés előtt nem csak letöröljük egy nedves kendővel, hanem alaposan átnézzük és a felújítandó kopó illetve hibás alkatrészeket cseréljük. Nagyon fontos lépés hiszen a használt laptop számtalan része elhasználódik. Kettő – három év alatt, amit szervizünkben olcsón és gyorsan ki tudjuk cserélni, az eredmény pedig újabb akár több évre meghosszabbítja a laptop működését. Szervizünk szoláltatási árai.

Magánszemélytől, vásárláskor probléma lehet még a billentyűzetünk nem lesz honos, persze nem okvetlen zavar a működésben. De ha már hivatalos forrásból vásárolunk akkor elvárás lehet a honosított billentyűzet is.

Egy használt laptop billentyűzet azonban nem csak az egyik kritikus komponens. Az akkumulátor, a hűtőventilátor, a touchpad, de még a kijelző és a HDD (merevlemez) sem lehet teljesen elhasználódva.
Például a HDD ne hemzsegjen a hibás szektoroktól, az akkumulátor pedig legalább 60% -os legyen. Ne találkozzunk halott, beégett pixelekke, a zsanérok épek legyenek, a ventilátor pedig ne visítson, amit elinditjuk a legegyszerűbb alkalmazást.

Stílus vagy megbízhatóság?

Ha megnézzük a most kínált notebookokat, “tegnap” még óriás plakátokon láthattuk őket, divatos és színes, belépőszintű modellek voltak. Ez nem véletlen hisz, ezek olcsó műanyagokból készült, sokszor már a vásárlás pillanatában gyengék, így nem nehéz  néhány év alatt leamortizálni. Sajnos nem érdemes megmenteni, hiszen az alkatrész utánpótlásuk és a szerviz költség vetkezik egy újabb modell árával.

Ezért a használt laptop piacot az irodai használatra készített modellek uralják. mint például a Dell Latitude, HP Elitebook és nem utolsó sorban a Lenovo Thinkpad. Ezek a típusú készülékek nem a szépségükről híresek, azonban egy elég masszív házat kaptak. Komponenseket, például a hűtésüket is úgy tervezték, hogy több évig bírják akár a napi 8 – 10 órát. Billentyűzetük és a Touchpad használata is kényelmes és már kompatibilis a Winodws Hello ujjlenyomatolvasót is kapunk, hatalmas előny, hogy szervizlehetőségük kiváló.

Ellenben a felsorolt pozitív tulajdonság mellett meg kell barátkoznunk a fekete és szürke színnel. A világítást és a dizájnos feliratokat, logókat mellőző fedlappal és néha olyan -végfelhasználó számára kevésbé fontos – kiegészítőkkel mint a például a SmartCard-olvasó vagy a dokkoló port.

laptop asztal

Így válassz laptop!

Miközben új készülék vásárlás előtt is megválasztjuk gépünket, hogy később is kellően jól felszerelt és erős legyen, úgy meg a használt laptop vásárlás előtt is előre tervezni. Éppen ezért javasoljuk, hogy erős processzort illetve nagyobb kijelzősre (full HD-re) szavazni. Lassú HDD-t érdemes esetleg egy későbbi gyors SSD-re váltani, amikor éppen az árak zuhannak. Érdemes megnézni még a Wi-Fi szabványt is. fontos, hogy a szabványa mínium 802.11n legyen.

Előny még az is, hogy ezeket a készüléket úgymond gyárilag már elláttak hivatalos Windows operációs rendszerrel is. Ezt nagyon könnyes ellenőrizhetjük is, gép alsó tálcán elhelyezett címke segítségével. Amennyiben szervizünk mégis egy úgymond stílusos, otthoni vagy belépő szintre szánt használt laptop értékesít akkor szervizünk ezt a hiányosságot pótolja, ami azt jelenti, hogy Ön biztonságban tudhatja akár adatait, mivel jogtiszta rendszert használ.

További előny, hogy a Ön nálunk vásárol használt készüléket, úgy azt üzletünkben bátran személyes ki is próbálhatja, hogy el tudja dönteni, hogy megvásárolja e akár több évre az adott laptopot.

Összefoglalva

Előnyök – hátrányok

Hátrányok

Elavult külső. Régi nem olyan szépek, de megbízhatóak.
Lezárt, régi alapok. Van, hogy nem cserélhetőek az processzorok.
Korlátolt bővíthetőség. Bővítés erősen korlátolt, driver frissítésből is keveset kapsz.
Rövid Garancia. Gyártói garancia 2-3 év mellett mi csak 1 évet vállalunk használt gépekre.

Előnyök

Vonzó ár. Az eredeti ár töredékért kaphatunk laptopot
Ellenőrzött gépek. Ha nálunk vásárolsz, új komponensekkel is elláthatjuk használt notebookodat.
Garancia, számla. Használt laptop mellé számlát és garanciát adunk.
Windows rendszer az árban. Ár tartalmazza a jogtiszta szoftvert.

Szólj hozzá

Your email address will not be published.

TOP

X