Gamer laptop olcsón?

Milyen legyen egy gamer laptop olcsó és jó?

Nos erről a gyártók igen másképp gondolkodnak. Milyen a gamereknek szánt laptopok? Szép és erős legyen ugyanakkor megfizethető, nos ezt mindenki másképp látja. Teszteltünk pár laptopot, hogy segítsünk dönteni.

Többek között:

ACER preadot Helios 300 | ASUS TUF Gaming FX505GE | DELL G 15 (5537) | LENOVO Legion Y530-15ICH | MSI GS73 Stealth 8RE | HP OMEN 15-dc0000nh

gamer laptop olcsón

Gamer laptop a jövő?

Úgy fest már régóta megdőlt az a tévhit, hogy a PC-n lehet jókat játszani. De mivel mással lehetne kitűnni a szomszéd srác full tunigos asztali számítógépe mellet? Persze, hogy egy gamer laptoppal. Kompakt mérete, külső megjelenése valamit a mobilitás miatt egyre többen csábulnak át a laptopok világában.

Gyártók már nem most kezdték, mára már elég sok tapasztalatot gyűjtöttek össze, hogy ne csak a komponens fejlesztéssel tűnjenek ki, hanem árban is egyre lejjebb tudnak menni. Sokan teszik fel a kérdést gamer laptop olcsón? Nos igen az alsó árkategóriák már szűk 400.000 Ft-tól elérhetőek. Ezekben a gépekben már nem csak a legfontosabb komponensek találhatóak meg, hanem a legújabb AAA – címek futtatásától sem omlanak össze. A legjobb 6 gyártója egy frissen telepített windows 10 operációs rendszerrel teszteltük a gamer laptopjaikat.

Alap az i7 proci!

intel-8th-gen-core-i7-980px

Tesztjeinkben komponensek terén már nincs akkora eltérés a gépek kialakítással és az extrákkal szemben. Gyártók mindegyike ragaszkodik a nyolcadik generációs Intel Core i7 -es hatmagos processzorokhoz ami már alap egy erős gamer laptopban, magas órajelek miatt már nagyon versenyképesek a PC-kel szemben. Ehhez legalább egy 8, de egyre gyakoribb a 16GB -os RAM amely már egy darab modul képében jelenik meg.  Tesztünkben egy gép kivételével mind gyárilag szerelt SSD-vel indul, hozzátesszük ebben az árba csak egy 256GB-os  méret kapott helyet, melyen egy windows 10-es rendszer kapott helyet. Persze nem az SSD-re kell telepíteni a játékokat hisze van még egy 1 terra-bájos merevlemezünk ami alap, hogy kell a nagy játékok számára.

Nvidia az uralkodó

Az általunk választott 6 márka Nvidia GPU-val szerelt. Között van a GTX 1050 Ti és GTX 1060, előbbi jelentősen gyengébb és kevesebb VRAM-al kell beérni és a memória órajel is szegényesebbre sikeredett, cserébe persze kevesebbet fogyaszt és nem is melegszik annyira ez a csendesebb hűtésben jelent előnyt.

Persze a gamerek világában a teljesítmény a lényeg ezért pedig a GTX 1060 a nyerő.

original_logo__nvidia_geforce_gtx

Vékony kávás kijelző

Készülékek többnyire karcsú kijelzőket kaptak és a képminőség is pompásra sikerült ellenben a fényerő nem volt az igazi. Pár géptípusnál már bevezették a 120/144 hz-es kijelző panelt ami játékoknak ez rettentő kiváltságos. még akkor is, hogy G-Sync az átállítható grafikus vezérlő miatt nincs aktiválva.

Gépekből nem hiányozhat az  1GB-es hálózati kártya sem. Emellett még nagyon odafigyelnek a gyártók a hangzásra is ezért mind a hat felsorolt gamer laptop igen jó térbeli hangzást kapott.

Kinézet mellé nélkülözhetetlen a 3D-s teljesítmény ebben nincs, valamint nagyon fontos még megvizsgálni, hogy a későbbieknek milyen alternatívák leszek a RAM és SSD bővítésre. Mivel az új vasunkat nem csak feltételezhetően játékra fogjuk használni, ezért érdemes odafigyelni a billentyűzetre is a kényelmes gépelés végett. Valamint hosszabb üzem időre is, hogy esetleg a szabadban tudjuk tölteni jó pár órát szeretett laptopunkkal.

Asztali PC-k vonzereje

Asztali PC-k vonzereje

Nézzük csak, gamer laptop olcsón, amit később már nem lehet vagy nagyon brutális áron tudod bővíteni. A 6 nagy márka mellett összehasonlítottunk ár és teljesítmény arányában egy asztali konfigurációt.

Itt jelentkezett az asztali PC-k fő vonzereje mivel az összeállított hagyományos gép jelentősen olcsóbban majdnem a feléből állt össze. És ez csak egy privilégium az asztali gamer számítógép javára. Az összes komponest Te magad tudod kiválasztani mind a kijelzőt mint a billentyűzetet és nem kell felesleges pénzt fizetni arra amire nincs is szükséged.

Még nem beszéltünk arról, hogy kedvedre válogathatsz a hosszú évek alatt fejleszteni kívánt modulok között és persze emellett naprakész leszel a szomszédok előtt.

Mit veszíthetünk? Persze, hogy a mobilitást, de erre például a Stream Otthoni funkciókkal egy gyengébb laptoppal streamelheted a játékokat egy erős otthoni asztali gamer PC-ről.

Összefoglalva

Melyik is a legjobb? Nos a gyártók igyekeznek eltérni mind külsőben mind színek, de az alapkonfiguráció minden esetben ugyan az.  Három gamer laptop olcsón kategóriába belekerült a GTX 1050 Ti GPU. Maradék 3 notebookba már GTX 1060 chip került, melyek közül az

Acer Predator Helios 300 vitte a primet. Brutális teljesítmény mellett külső vonzó erő és a masszív kialakításból sem volt hiány, de mondhatjuk, hogy a gép teljesen játékra készült mivel cipelni és üzemidőben sem a legjobb.

HP Omen 15 nagyon szépre sikerült, különösen a töltő dizájn és a teljesítményhez is képeset kissé magasnak találjuk a szabott árat.

Általános külsőt már megszokhattuk a DELL-től, most sem volt másképp, de az ujjlenyomat olvasó valamint a GTX 1060 kompenzál ebben egy kicsit, de sajnos az órajel kapott egy kis gyengítést a Max-G-nak közözhetően. És a kijelző fényere sem a legnagyobb és billentyűzet is egy szimpla verziót kapott.

Legolcsóbb modell, de ezt az alacsony árat már megszokhattuk volna a LENOVO-tól, ez most így van. Hat laptop közül ez lett a legolcsóbb, de ezt a teljesítmény abszolút kompenzálta. Kissé szegényes SSD és HDD választás miatt valamint az elég mindennapira sikerült arculat miatt nem sokan figyelnek majd fel rá.

Roppantul barátságos ár az ASUS TUF FX505GE-től és a billentyűzet valamit a kijelzőre is remekül sikerült. Bár Optane-HDD cserébe, jobban passzolt volna egy SSD-HDD kombináció, de végül is mi ezt korrigálhatjuk

És íme a tesztek

ACER Predator Helios 300 teszt

acer predator helios 300

Próbatétel legnagyobb darabja Helios 300, ami nem is meglepő hiszen a 17.3″ -os kijelző elég vastag kávát kapott.

MSI GS73 Stealth 8RE teszt

msi-gs73-stealth-8re

Talán az egyik árban nem egy pénztárca kímélő gamer laptop az MSI-től származik. Ami egy igen filigrán és sokszínű készülékben mutatkozik be.

DELL G5 15 5587 teszt

DELL G5 15 5587

Kissé irodai kinézet kifejezetten egy visszafogott megjelentést kölcsönöz, de ezt leszámítva nagyon jó borítást kapott ami igen is a jó minőséget tükrözi. Nagyon pozitív, hogy a gyártó egy eggyel nagyobb GPU-t helyezett el ami nagyon visszatükröződik a játékok alatt.

Lenovo Legion Y530-15ICH teszt !!! HAMAROSAN !!!

Lenovo Legion Y530-15ICH

Tervezők igen szabadjára engedték fantáziájukat mert az Y530 elég különleges megjelenést kapott. Kicsit hátrány, hogy a portok mind a kezdetekben gép hátsó felén helyezkedtek el, de azért néhány USB port kapott helyet a gép oldalán.

Szólj hozzá

Your email address will not be published.

TOP

X