Cégünk vállalja bármilyen ASUS laptop(ok) javítását

PCmentés.hu vállalja mind garancián belül valamint azon túl. ASUS laptop szerviz Szigetszentmiklós és persze a környék, ügyfeleink visszajelzése alapján a magasan a legjobb értékelést kapta.

Ezért ha most szeretne dönteni akkor ez nem is kérdés, hogy hova is forduljon készüléke javításával kapcsolatban. Az alábbi hivatkozás segítségével meg is tudja tekinteni, hogy ki és mikor milyen véleménnyel voltak rólunk.

Ne kísérletezzen otthoni javítással, mivel tapasztalataink azt igazolják, hogy otthoni körülmények miatt javítás nem lehetséges. Próbálkozásunkkal biztosan csak ronthatunk a helyzeten és egy nagyobb javítási költségre kell számítani.

asus szerviz

Milyen típusokat javítunk?

 

Garancia időben eszközök

ZenBook Sorozat
VivoBook
ZenBook Classic sorozat
Gaming sorozat
FX / ZX Series
ZenBook Pro sorozat
Zenbook Deluxe sorozat
ASUS Laptop sorozat
ASUS TUF Gaming sorozat
ASUSPRO sorozat

Garancián túli eszközök

ZenBook Sorozat
VivoBook
ZenBook Classic sorozat
Gaming sorozat
FX / ZX Series
ZenBook Pro sorozat
Zenbook Deluxe sorozat
ASUS Laptop sorozat
ASUS TUF Gaming sorozat
ASUSPRO sorozat

Asus szerviz javítási árak

FONTOS! Ha megfeledkeznek arról, hogy ha készülékünk bekerül a szervizbe, mi lesz a merevlemezen lévő adatokkal, ezért nem árt otthon készíteni egy biztonsági mentést. Ha erre nincs rá mód vagy csak kényelem szempontjából nem szeretne bajlódni akkor sincs gond, ebben az esetben igénybe tudja venni adatmentést.

 

Javítási idő ÁR Garancia
Laptop takarítás |AKCIÓ|
(Hőátadó felületek pasztázása, hűtőventilátor portalanítás)
2 munkanap 9000 Ft helyett 6500 Ft 1 hét
Laptop takarítás | SORON KÍVÜL |
(Hőátadó felületek pasztázása, hűtőventilátor portalanítás)
3 – 4 óra 12 000 Ft 1 hét
Rendszer újratelepítés
(Nem tartalmazza az adatok másolását)
2 munkanap 8 000 Ft 1 hét
Windows rendszer újratelepítés | SORON KÍVÜL |
(Nem tartalmazza az adatok másolását)
3 – 4 óra 13 500 Ft 1 hét
Egyéb szoftveres javítás 1 munkanap 8 000 Ft 1 hét
Rendszer újratelepítés + Adatok másolása 2 munkanap 13 500 Ft 1 hét
Windows újratelepítés + Adatok másolása | SORON KÍVÜL | 3 – 4 óra 19 500 Ft 1 hét
Alaplapi hiba javítás | BGA IC javítás, csere | 2 – 5  hét 39 900 Ft 12 hónap
Alaplapi hiba javítás | Áramköri javítások | 1- 5 munknap 19 000 Ft-tól 6 hónap
Memória csere – bővítés 1 munkanap egyedi ár 6 hónap
HDD/SDD csere – bővítés 1 munkanap egyedi ár 6 hónap
CD/DVD meghajtó csere 1 munkanap egyedi ár 6 hónap
Laptop ventilátor csere 1 munkanap egyedi ár 6 hónap
Töltő, DC alzat csatlakozó csere 1- 5 munknap egyedi ár 6 hónap
Egyéb hardveres javítás 1- 5 munknap 19 000 Ft-tól 6 hónap

Mennyi időt vesz igénybe a javítás?

Ez számunkra egy összetett kérdés mivel az ASUS szerviz konkrét hibajelenség előtt egy állapotfelmérést kell végezni, mivel a hibajelenség lehet összetett. Csak egy rövid példa, tegyük fel egyik napról a másikra nem indul az operációs rendszer a gépünkön, hibák a következők lehetnek:

Egy kötelező frissítés telepítés közben lefagyott vagy áram szünet következett be és a rendszerünk összeomlott.
Vírustámadásból eredően fontos, működéséhez szükséges file-ok sérültek meg, ezért a rendszer összeomlott.
Rajtunk kívül álló okok folytán például alaplap vagy adattároló eszközök hibája miatt összeomlott.

Láthatjuk, hogy egy hibajelenség alap esetben és kicsit lekerekítve a történetet 3 különböző ok ami okozhatja a nem megfelelően működik ASUS laptopunk.

Milyen gyakori hibával találkozhatunk?

Első gyakori hiba talán,

Itt hozzátesszük nem csak az ASUS eszközökre igaz. Tehát ami nagyon sűrűn jelentkező hiba, hogy eset még minden rendben működött készülékünk, de másnap mikor be szerettük volna kapcsolni már csak fekete képet kapunk. Ez esetek nagy többségében a videokártya vagy valamelyik integrált vezérlő IC hibája.

Ezt szaknyelven BGA hibának nevezzük, mi a BGA és hogyan javítható a következő cikkünkből megtudhatja. >>>

Ide nagyon sok típust fel lehetne sorolni, de talán ár szempontjából is lehet, mivel nagyon sokat értéksített ebből a ASUS, ez pedig a ASUS K50A sorozat. Hogy valamilyen okból kifolyólag megsérül a laptopunk tápcsatlakozója és nem tudjuk tölteni az akkumulátort illetve nem kap áramot készülékünk és nem lehet bekapcsolni. Itt meg kell említeni az de ott hozzá kell tenni, hogy itt nem a videokártya hibája okozza ezt a fajta hibajelenséget, hanem alapra integrált északi híd vezérlő.

Második gyakori jelenség,

Hogy valami oknál fogva megsérül a laptopunk tápcsatlakozója és nem tölteni az akkumulátort illetve nem kap áramot készülékünk és nem lehet bekapcsolni. Itt meg kell említeni az ASUS X54 sorozatú laptopokat, mely statisztikánk szerint is elég gyakori jelenség más típusú készülékkel szemben. Ha hiba jelentkezett akkor ne késlekedjen ASUS szerviz Szigetszentmiklósi üzletünk készséggel áll rendelkezésére.

Harmadik gyakori hiba

Ez is a tápellátásra vezethető vissza, itt is ugyanazt a hibajelenséget tapasztaljuk, hogy a laptopunk semmilyen módon nem hajlandó bekapcsolni. Felhasználók gyakori többsége egyből az alaplap hibára gondol. De ebben az látszat csal, hiszen itt a készülékünk tápellátásárt felelős töltő szaknyelven adapter a hibás.

Gyakori a tápcsatlakozó és a kábel rögzítésnél szlengesen a nyakánál megtörik és az adapterünk zárlatot kap. Sajnos néha oda vezet, hogy sajnos az alaplap is túlfeszültséget kap és tönkre megy.

De arra volt már példa és nem is egy, hogy pusztán valamilyen belső elektronikai hiba történik az töltőnk már nem tölt többet és egy csere után készülékünk tovább használható. Ez a fajta típushiba nagyon gyakorik az ASUS X554, X553, X552 valamint X555 sorozatoknál.

Tehát ennél a típusnál érdemes a baráti körében vagy épp egy segítőkész laptop szervizben körbe kérdezni és egy rövid teszt erejéig kölcsön kérni. Így után nincs más dolgunk csak beszerezni egy új töltőt és eszközünket tovább használhatjuk.

Asus szerviz Budapest mellett  garanciával!

Tapasztalataink szerinte nagyon sok konkurens szerviz kevés felelősséget vállalnak az elvégzett munkáért. Mi nem így gondoljuk, ha úgy dönt igénybe veszi műhelyünket akkor abban biztos lehet, ha valamiért úgy érzi, hogy az elvégzett munkát nem megfelelő képen végeztük.

Akkor ebben az esetben nincs más dolga csak jelezni kell felénk és megtaláljuk a legjobb megoldást mind két fél részére.

Szerviz elérhetőség

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük